Burcu Doğulu
Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinde üçüncü aydayım ve cildimdeki kuruluk beklediğimden daha fazla arttı. En çok da burun kenarları ve dudak çevresi soyuluyor. Ne kadar nemlendirici uygulasam da birkaç saat sonra tekrar kabuklanıyor. Bazen öyle gergin hissediyorum ki, gülerken bile cildim çatlayacak gibi oluyor.
İlk başta yanlış ürün kullandığımı düşündüm ama doktorum bunun ilacın yağ bezlerini baskılamasıyla ilgili olduğunu söyledi. Yani vücut artık yeterli koruyucu yağ tabakasını üretemiyor. Yine de bu bölgesel soyulmanın neden bu kadar yoğun olduğunu anlamıyorum. Özellikle makyaj yaptığımda pütür pütür görünüyor ve daha da rahatsız ediyor.
Cildimi nazikçe temizliyorum, sert fırçalamıyorum ama görünüm geçmiyor.
Bu soyulma süreci ne kadar normal, ve bu bölgelere özel bir bakım yöntemi gerekiyor mu?
İlk başta yanlış ürün kullandığımı düşündüm ama doktorum bunun ilacın yağ bezlerini baskılamasıyla ilgili olduğunu söyledi. Yani vücut artık yeterli koruyucu yağ tabakasını üretemiyor. Yine de bu bölgesel soyulmanın neden bu kadar yoğun olduğunu anlamıyorum. Özellikle makyaj yaptığımda pütür pütür görünüyor ve daha da rahatsız ediyor.
Cildimi nazikçe temizliyorum, sert fırçalamıyorum ama görünüm geçmiyor.
Bu soyulma süreci ne kadar normal, ve bu bölgelere özel bir bakım yöntemi gerekiyor mu?