Zoretanin Tedavisinde Ciltteki İlk Değişimler Ne Zaman Fark Edilir?

Rümeysa Bulut

Kayıtlı Üye
Zoretanin’e başlayalı altı hafta oldu. Başta hiçbir şey değişmiyormuş gibi hissetmiştim, ama son on gündür cildimde belirgin farklılıklar var. Özellikle yanak ve çene bölgemde kuruluk, dökülme ve kızarıklık başladı. Aynı zamanda bazı küçük sivilceler de yeniden çıktı. İlk başta moralim bozuldu çünkü sanki geriye gidiyor gibiydi. Fakat doktorum bunun “arınma evresi” olduğunu, cildin alttaki yağ ve bakterilerden temizlendiğini söyledi.

Yine de cildimi her aynada farklı görmek biraz yıpratıcı. Bazen parlıyor, bazen kupkuru. Nemlendirici kullanınca rahatlıyorum ama gün içinde tekrar geriliyor. Bu geçici dönemin ne kadar süreceğini kestiremiyorum. Gerçekten işe yarayıp yaramadığını anlamak istiyorum.

Zoretanin kullananlar, sizde ilk fark edilir değişim ne zaman başladı? Cildinizdeki kuruluk ve sivilce artışı ne kadar sürdü?

Çözüm
Zoretanin’de ciltteki ilk değişimler genelde 4 ila 8. hafta arasında fark ediliyor. Benim cildim beşinci haftada kurudu, ardından sivilceler yüzeye çıktı. Sekizinci haftada cilt tonu eşitlenmeye başladı. Bu süreçte panik yapmamak çok önemli; kötüleşme aslında iyileşmenin habercisi. Düzenli nemlendirme ve güneş koruması her şeyi kolaylaştırıyor.
İlk zamanlar sivilce patlaması yaşadım ama altıncı haftadan sonra azalmaya başladı. Şimdi üçüncü aydayım, cildim çok daha temiz.

Oyla 0
Zoretanin’de ciltteki ilk değişimler genelde 4 ila 8. hafta arasında fark ediliyor. Benim cildim beşinci haftada kurudu, ardından sivilceler yüzeye çıktı. Sekizinci haftada cilt tonu eşitlenmeye başladı. Bu süreçte panik yapmamak çok önemli; kötüleşme aslında iyileşmenin habercisi. Düzenli nemlendirme ve güneş koruması her şeyi kolaylaştırıyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt