Zoretanin Tedavisinde Egzama Gibi Kızarıklıklar Normal mi?

Bahar Ölmez

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinin dördüncü ayındayım ve son haftalarda yüzümde ve boynumda küçük kırmızı alanlar belirmeye başladı. İlk başta sivilce sandım ama değil; kaşıntı yapıyor ve bazen hafif yanıyor. Cildim zaten kuru ama bu bölgeler daha farklı, sanki tahriş olmuş gibi. Ne krem sürsem batıyor.

Doktorum bunun ilacın cilt bariyerini zayıflatmasından kaynaklanabileceğini söyledi ama içim rahat değil. Çünkü bazen o kızarıklıklar kabuklanıyor, bazen kayboluyor. Aynada her sabah başka bir şey görüyorum gibi.

Temizleyici olarak nazik bir jel, nemlendirici olarak da su bazlı krem kullanıyorum ama bu kızarıklıklar geçmiyor. Gerçekten egzama gibi reaksiyonlar Zoretanin sürecinde normal mi, yoksa farklı bir durum mu olmalı?

Çözüm
Zoretanin sürecinde görülen bu egzama benzeri kızarıklıklar aslında cilt bariyerinin zayıflamasının sonucu. Ben de aynı dönemi yaşadım. Doktorum ceramid içeren bariyer onarıcı krem önerdi, sabah-akşam düzenli kullandım. Ayrıca sert temizleyicileri bıraktım, sadece ılık suyla yıkadım. Üç haftada cildim normale döndü. Bu durum çoğunlukla geçici, düzenli nemlendirme çok fark ettiriyor.
Bende de boyun bölgesinde küçük kızarıklıklar olmuştu. Doktorum kortizon içermeyen yatıştırıcı krem verdi, birkaç günde geçti.

Oyla 0
Ciltteki bu tahrişler genelde geçici. Ilık suyla yıkamak ve yüzü havluyla sert kurulamamak bile fark ediyor.

Oyla 0
Zoretanin sürecinde görülen bu egzama benzeri kızarıklıklar aslında cilt bariyerinin zayıflamasının sonucu. Ben de aynı dönemi yaşadım. Doktorum ceramid içeren bariyer onarıcı krem önerdi, sabah-akşam düzenli kullandım. Ayrıca sert temizleyicileri bıraktım, sadece ılık suyla yıkadım. Üç haftada cildim normale döndü. Bu durum çoğunlukla geçici, düzenli nemlendirme çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt