Zoretanin Tedavisine Başladıktan Sonra Dudak Kuruluğu Ne Zaman Başlıyor?

Şeyda Gürbüz

Kayıtlı Üye
Zoretanin’e başlayalı sadece iki hafta oldu ama dudaklarım çoktan kurudu bile. Daha önce böyle bir kuruluk yaşamamıştım; sanki ne sürsem emiyor, birkaç saat sonra yine kupkuru hale geliyor. Özellikle sabahları kalktığımda dudak kenarları çatlamış, acı verici oluyor. Bu kadar erken başlamasına şaşırdım çünkü çoğu kişi üçüncü haftadan sonra fark ettiğini söylüyordu.

Her gün bol su içiyorum, Bepanthol Lip Cream ve vazelin denedim, ama etkisi kısa sürüyor. Sürdüğüm an rahatlatıyor, ama yarım saat sonra aynı gerginlik tekrar başlıyor. Bazen konuşurken bile geriliyor, gülmek bile zorlaşıyor.

Doktorum bunun Zoretanin’in yağ üretimini hızlı biçimde baskılamasından kaynaklandığını söyledi. Fakat ne kadar sürecek bu dönem, gerçekten bilmiyorum.

Zoretanin kullananlar, sizde dudak kuruluğu ne zaman başladı? Sürekli nemlendirmeye rağmen azalmadıysa ne işe yaradı?

Çözüm
Zoretanin dudak kuruluğunu neredeyse ilk haftadan başlatabiliyor çünkü yağ üretimi hızla düşüyor. Benim dudaklarım ikinci haftada çok çatlamıştı. Gündüz Bepanthol Lip Cream, gece saf vazelin kullandım. Ayrıca bol su içmek gerçekten fark ediyor. Üçüncü haftadan sonra vücut biraz alışıyor, kuruluk yönetilebilir hale geliyor.
Kardeşim Zoretanin’e başlayalı 10 gün olmuştu, dudakları hemen kurudu. Doktoru ona gün boyu Bepanthol sürmesini önermişti. İki hafta sonra kuruluk azaldı.

Oyla 0
Kuruluk herkeste farklı başlıyor ama genelde ilk 2 haftada ortaya çıkıyor. Ben yoğun nemlendirici kullanınca biraz rahatladım.

Oyla 0
Ben de aynı şekilde erken başladım. Özellikle gece yatmadan kalın tabaka vazelin sürmek çok işe yarıyor, sabah yumuşacık uyanıyorum.

Oyla 0
Zoretanin dudak kuruluğunu neredeyse ilk haftadan başlatabiliyor çünkü yağ üretimi hızla düşüyor. Benim dudaklarım ikinci haftada çok çatlamıştı. Gündüz Bepanthol Lip Cream, gece saf vazelin kullandım. Ayrıca bol su içmek gerçekten fark ediyor. Üçüncü haftadan sonra vücut biraz alışıyor, kuruluk yönetilebilir hale geliyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt