2025 Göğüs Büyütme Fiyatları ve Kalite Farkı Deneyimim (İstanbul)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatma

Kayıtlı Üye
2025 yılında göğüs estetiği yaptırmak isteyenler için fiyatlar geçen yıllara göre ciddi oranda artmış durumda. İstanbul’da kaliteli bir klinikte, FDA onaylı Motiva protez kullanılarak yapılan bir operasyonun maliyeti ortalama 110.000 TL ile 140.000 TL arasında değişiyor. Benim tercih ettiğim doktor hem protez kalitesine hem de kas altı yerleşim detaylarına çok önem veriyordu.

Sadece protez değil, operasyon sonrası bakım, ameliyat öncesi analizler, özel sutyenler ve kontroller de bu rakama dahil ediliyor. Ayrıca hastane konforu ve anestezi ekibi deneyimi gibi fark yaratan detaylar, toplam maliyeti etkileyen unsurlar arasında. Daha ekonomik seçenekler arayanlar için bazı kliniklerde 70.000–90.000 TL bandında da işlemler sunuluyor ancak kullanılan malzeme markası ve operasyon tekniği mutlaka sorgulanmalı.

Fiyat ne kadar yüksekse, alınan hizmet ve güvenlik seviyesi de genellikle o oranda yükseliyor. Ucuz fiyatlı ama isimsiz protezlerle yapılan işlemlerin uzun vadeli sonuçları çoğu zaman sorunlu olabiliyor. Bu nedenle fiyat araştırması yaparken sadece rakam değil, içeriği ve operasyon kapsamını da mutlaka değerlendirmek gerekiyor.

Ben de 2025’in başında operasyon geçirdim ve yazdıklarına birebir katılıyorum. Fiyatlar gerçekten ciddi seviyelere çıktı ama kaliteli bir yerde, FDA onaylı Motiva tercih ettiğim için içim rahat. Benim işlemim 128.000 TL’ye mal oldu ama buna her şey dahildi: ön analizler, protez, ameliyat, 1 gece hastane, özel sutyen, kontroller vs.

En önemlisi, doktorun tecrübesi ve klinik hijyeni. Pahalı ama tek seferde güvenli bir sonuç almak için değer. Ucuza kaçmak gerçekten çok riskli; estetik sonuç bir yana, sağlık riski almaya değmez.

Ya vallahi ne desen haklısın da ülkede artık güzellik bile lüks oldu. Her şey dolar bazlı olmuş, bir göğüs ameliyatı neredeyse küçük bir araba parası. 5 yıl önce 30-40 bin liraya yaptıranlar vardı, şimdi 100 binden aşağı düzgün bir yer yok.

Bir de bazı klinikler hâlâ kalitesiz ürünlerle işlem yapıp 80 bin istiyor, hasta da mecburen güvenip giriyor. Sistem tam anlamıyla “paran varsa güzelsin” noktasına geldi. Yani sadece fiyat değil, bu sektörde şeffaflık da eksik. Herkesin hakkıyla güvenli estetik hizmet alabilmesi için bir denetim şart bence.

Geri