Soru Aknetrent Sivilce İlacı Saç Dökülmesi Yapar mı?

Bahar Aydınlı

Kayıtlı Üye
Aknetrent Sivilce İlacı.webp
Yüzümde oluşan sivilcelerden şikayetçi olduğumdan geçen ay dermatoloğa gittim. Kan tahlili yaptırdıktan sonra, çıkan sonuçlar doğrultusunda sivilceler üzerinde kurtarıcı etkisi yüksek olan Aknetrent ilacını reçete etti. Ayrıca, bu hapın yanında NADIXA %1 kremi kullanmamı da söyledi. Düzenli olarak kullanıyorum, ancak şu an dudaklarım ve saç derim inanılmaz kuruyor. Saçlarım her duş sonrası avuç avuç dökülüyor. Kullandığım ilacın saç dökülmesine neden olduğunu internette bazı kaynaklarda okudum. Daha önce sivilce tedavisinde bu hapı kullanıp saç dökülmesi yaşayan oldu mu?

Çok güçlü haplar olduğu için, vücudu komple kuruttuğu gibi saçların nem kaybına neden olup dökülmeye yol açabiliyorlar. Böyle hapları kullananlara tavsiyem, doktor kontrolünde destekleyici vitaminler kullanarak sivilce hapının yan etkilerine karşı koymalarıdır.

Lise zamanımda kullanmıştım ve saçlarım inanılmaz şekilde dökülmüştü. Hatta saçlarım dökülüyor diye çok oturup ağlamışlığım bile var. Ancak o zamanlar doktor, saç dökülmesinin normal karşılanacağını söylemişti. Şahsen, doktorun dediği gibi dökülme normaldi ve şükür olsun ki saçlarım eskisinden daha sağlıklı hale geldi. Ben bitkisel şampuan ve biotin hapı kullanmıştım.

Merhaba, yaşadıklarını çok iyi anlıyorum çünkü ben de Aknetrent kullandım ve neredeyse aynı yan etkileri yaşadım. Dudak kuruluğu zaten herkesin yaşadığı bir şey ama saç dökülmesi beni de ciddi anlamda korkutmuştu. İlk 2 ayda saçlarım gerçekten belirgin şekilde döküldü, her duşta fark ediliyordu. Dermatoloğuma danıştım, bunun ilacın geçici bir yan etkisi olduğunu ve vücut alıştıkça azalacağını söyledi. Gerçekten de 3. ay civarı dökülme azaldı ve saçlar eski haline dönmeye başladı.

Bu süreçte bol su içmeye, biotin desteği almaya ve saç derimi nemlendirecek hafif içerikli ürünler kullanmaya özen gösterdim. Ayrıca çok nazik taramaya ve ısıdan uzak durmaya çalıştım. İlaç ciltte harika sonuçlar veriyor ama yan etkileri de kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Bence tamamen bırakmadan önce mutlaka doktoruna danış ve alternatif desteklerle bu süreci biraz daha rahat geçirmeye çalış. Geçici olabilir ama yine de takip önemli.

Geçmiş olsun, umarım kısa sürede toparlar saçların da.

Düzenli kullanmış biri olarak söylüyorum; bu ürün saç dökülmesine yol açtığı gibi ciltte de ciddi hassasiyet yaratıyor. Öyle ki bir süre sonra kullandığınız normal bir şampuan bile saç derinizi yakıyor, sızlatıyor. Tamamen tecrübeye dayalı olarak söylüyorum: Bu ürünü kullanırken ya da sonrasında kimyasal içerikli şampuan, cilt toniği gibi ürünlerden kesinlikle uzak durun. Cildiniz normale dönene kadar doğal ve sakinleştirici yöntemlerle çözüm aramanız en doğrusu.

Geri