Soru Aloe Vera Saça Sürülür mü? Faydaları Nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pelin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pelin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Aloe vera'nın cilt için çok faydalı olduğunu biliyorum, ama saç için de uygulanabilir mi? Geçenlerde doğal yöntemler ararken aloe vera jelini saçıma sürmeyi düşündüm. Saç dökülmesini engellediğini, saçı güçlendirdiğini ve parlatacağını duydum.

Ama cildim hassas olduğu için önce çekincelerim oldu. Aloe vera saçı besler mi, yoksa kurutur mu? Uzun süreli kullanımı saçın sağlığına zarar verir mi?

Kullanan varsa, açıkçası saçınıza nasıl uyguladınız? Gerçekten etkili oldu mu? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim, doğal çözüm arayışımda bana yardımcı olabilirsiniz! 🌿

Merhaba, ben de başta aloe vera konusunda çekincelerim vardı ama saçıma gerçekten çok iyi geldi. Aloe vera, cilt için olduğu kadar saç için de oldukça faydalı. Saçı besler, nemlendirir ve dökülmeyi engellemeye yardımcı olabilir. Ama cilt hassasiyetin varsa, taze aloe vera kullanmadan önce küçük bir alanda denemeni öneririm, çünkü bazen alerjik reaksiyonlar olabiliyor.

Nasıl kullanıyorum?
  1. Taze aloe vera yaprağını kesip, jelini çıkarıyorum.
  2. Saç derisine ve uçlarına masaj yaparak uyguluyorum.
  3. Yaklaşık 20-30 dakika bekliyorum ve sonra soğuk suyla duruluyorum.
Uzun süreli kullanımda saçımda belirgin bir güçlenme ve parlaklık fark ettim. Saçlarım daha sağlıklı görünüyor ve dökülme azaldı. Ama dediğim gibi, başta hassasiyet testi yapmanı öneririm. Aloe vera, saçı kurutmaktan çok nemlendiriyor ve besliyor.

Aloe vera kullanmaya başladım ve gerçekten çok memnun kaldım. Saç dökülmesini azaltmak için denedim ve etkisini hemen fark ettim. Saçlarım daha canlı ve sağlıklı görünüyor.

Nasıl kullandım?Taze aloe vera jelini saç diplerime masaj yaparak uyguladım, 20 dakika bekledim ve duruladım. Haftada 2 kez yaptım, gayet iyi sonuç aldım. Cildin hassas ise önce küçük bir alanda test etmeyi unutma.

Geri