Soru Alopecia Areata ile Yaşamak: Saç Kaybını Nasıl Yönetiyorsunuz?

Yasin

Kayıtlı Üye
Saçlarımda yuvarlak, saçsız alanlar oluştu ve bu durum beni çok endişelendiriyor. Saç dökülmesinin durması ve yeni saçların çıkması için hangi tedavi yöntemlerini denemeliyim? Alopecia areata ile yaşayanlar, bu durumla nasıl başa çıkıyorsunuz? Psikolojik olarak nasıl bir destek aldınız?

Alopecia areata ile başa çıkmak için minoksidil kullanmaya başladım. Bu ilaç, saç dökülmesini yavaşlatarak yeni saçların çıkmasını teşvik ediyor. Ayrıca, saç derisine steroid enjeksiyonları yaptırdım. Psikolojik destek olarak, bir terapistle düzenli olarak görüşmek ve destek gruplarına katılmak bana çok yardımcı oldu.

Platelet Rich Plasma (PRP) tedavisi, saç dökülmesini durdurmada ve yeni saç çıkmasını teşvik etmede oldukça etkili oldu. Ayrıca, doğal yağlar ve saç maskeleri kullanarak saç derimi besledim. Psikolojik destek olarak, kendimi sevgi ve kabullenme üzerine odaklanan bir terapiste gittim.

Topikal immunoterapi, alopecia areata tedavisinde etkili oldu. Bunun yanı sıra, saç derisi masajları ve lazer tedavisi uyguladım. Psikolojik destek olarak, bir yaşam koçu ile çalışarak kendime güvenimi artırdım ve pozitif düşünce teknikleri geliştirdim.

Geri