Soru Ameliyatsız Karın Sıkılaştırma Deneyimim: Beklentimi Karşıladı mı?

Buket Vatansever

Kayıtlı Üye
Selamlar. Doğum sonrası karın bölgemde sarkmalar oluştu ve ne yaptıysam toparlayamadım. İnternette araştırırken radyo frekans ile karın sıkılaştırma yöntemini gördüm ve denemeye karar verdim.

İşlem sırasında karın bölgeme ısı verildi, sonrasında hafif bir gerilme hissi oldu. İlk iki seansta çok büyük bir değişim olmasa da, üçüncüsünden sonra cildimin daha pürüzsüz ve sıkı göründüğünü fark ettim. Özellikle oturup kalkarken oluşan kırışıklıklarda azalma oldu.

Bu tür uygulamaları denemeyi düşünenlere şunu sormak istiyorum: Sizce bu işlemleri sporla birlikte yürütmek daha etkili sonuç verir mi, yoksa tek başına da yeterli olur mu?

Ben 4 seans yaptırdım, henüz spor yapmadan bile gözle görülür fark oluştu diyebilirim. Özellikle sezaryen sonrası alt karın kısmında sertlik yerine daha esnek bir his oluştu. Ama şunu net söyleyeyim: tek başına etkili ama kalıcı değilse sürdürülebilir de olmuyor.

Yani işlemi yaptırıp eski beslenme ve hareketsiz yaşam tarzına dönersen, o etkiler birkaç ayda siliniyor. Spor şart mı? Belki değil ama sağlıklı yaşamla birleştirince o sonuç “korunan bir yatırım” gibi oluyor. Ben şimdi pilatesle desteklemeye başladım, fark daha da oturdu.

Ben de doğumdan sonra benzer sıkıntılar yaşadım ve radyo frekans uygulamasına başladım. İlk başta “tek başına yeterli olur mu?” diye çok düşündüm ama sporla destekleyince etkisi ciddi anlamda arttı. Özellikle karın kaslarını çalıştıran egzersizler, cildin sıkılaşmasına içeriden de katkı sağlıyor gibi geliyor bana.

3. seanstan sonra ben de oturunca oluşan kat izlerinin azaldığını fark ettim. Ama spora başladığım dönemde toparlama hızı daha bariz oldu. Bence en ideal sonuç için ikisi birlikte yürütülmeli.

Geri