Soru Ameliyatsız Yüz Germe Deneyimim: Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Merhaba, 35 yaşındayım ve yüzümdeki toparlanma ihtiyacını artık erteleyemez hale geldim. Cerrahi operasyonları tercih etmediğim için fokuslu ultrason gibi ameliyatsız yüz germe uygulamalarını araştırmaya başladım. İlk seansımı geçen ay yaptırdım.

İşlem sırasında hafif bir ısınma hissi yaşadım ama genel olarak oldukça rahattı. Yaklaşık iki hafta sonra çene hattımda belirgin bir toparlanma ve sıkılaşma fark ettim. Makyaj yaparken kontür ihtiyacım azaldı diyebilirim.

Ameliyatsız bu tür yöntemler hakkında kararsız olanlara önerim, mutlaka doğru cihazla ve uzmanla çalışmaları. Peki, sizce bu uygulamalar yaş almaya karşı etkili bir önleyici bakım olarak görülebilir mi?

Ben de fokuslu ultrasonu geçen yıl denemiştim, 34 yaşındayım ve açıkçası ilk başta “acaba para tuzağı mı?” diye çok düşündüm. Ama işlemden yaklaşık 3 hafta sonra özellikle çene kenarındaki gevşeme toparlandı, yüz hatlarım daha netleşti. Bence en büyük avantajı: cerrahisiz, izsiz ve sosyal hayattan kopmadan etkili olması.

Ben bu işlemleri “gençleşmekten” çok yaş almayı yavaşlatmak için bir bakım rutini olarak görüyorum. Tek başına mucize değil ama düzenli bakım ve iyi beslenmeyle desteklenince etkisi kalıcıya yakın oluyor.

Fokuslu ultrasonu 2 ay önce yaptırdım, göz çevresi ve yanak bölgesinde belirgin fark oldu ama en çok çene hattımdan memnun kaldım. İnsan makyaj yaparken fark ediyor gerçekten; cilt daha tok duruyor.

Bence bu tür uygulamalar önleyici yatırım gibi. Yani 40’ından sonra yüzü toparlamaya çalışmak yerine, şimdiden müdahale ederek süreci yavaşlatmak çok daha mantıklı. Tabii herkesin cilt yapısı ve yaşı farklı ama doğru uzmanla çalışılırsa bu yöntem gerçekten işe yarıyor. Cerrahiden korkan biri olarak şu an başka hiçbir şey düşünmüyorum

Geri