Soru Aşırı Saç Dökülmesi Neyin Habercisi Olabilir?

Dilşat

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Bir süredir saçlarım ciddi şekilde dökülüyor. Her duşta, tararken, sabah yastıkta… Önceden de olurdu ama bu sefer gerçekten fazlası. Aynı dönemde sık hastalanmaya başladım, halsizlik, yorgunluk da cabası.

Acaba bu ikisi birbiriyle bağlantılı olabilir mi? D vitamini ya da demir eksikliği mi desem, yoksa başka bir şey mi var bilemedim.

Benzer bir şey yaşayan var mı? Neye baktırmak lazım sizce? Yardımcı olabilecek her yoruma açığım.

Ben de aşırı saç dökülmesini uzun süre sadece mevsimsel bir şey sanmıştım ama zamanla neredeyse saçlarımın yarısını kaybettim. Sonunda doktora gidip detaylı tahlil yaptırdım, demir eksikliği ve D vitamini düşüklüğü çıktı. Meğer aslında vücudum uzun süredir sinyal veriyormuş ama ben fark edememişim. Yazıda bahsedilen her şey birebir başıma geldi diyebilirim. Saç dökülmesi bazen sadece estetik bir sorun değil, içeride bir şeylerin yolunda gitmediğinin göstergesi oluyor. O yüzden bence böyle bir durum yaşayanlar mutlaka bir uzmana başvurmalı, geç kalmadan önlem almak önemli.

Benim saç dökülmem öyle hafif hafif falan değildi, resmen saçlarım elimde kalıyordu. Sabah yastıkta, duşta avuç avuç… Hatta bir ara öyle bir hale geldim ki aynaya bakmak istemiyordum. Stres dediler, mevsim geçişi dediler, şampuan değiş dediler… Hiçbiri işe yaramadı. En sonunda dayanamayıp doktora gittim, meğerse hem tiroid problemim varmış hem de ferritin yerlerdeymiş. Yani saçlar aslında içerden bağırıyormuş ama ben dışarıdan krem, yağ peşindeydim. Bu yazıyı keşke daha önce okusaydım. Saç dökülmesini hafife almak gerçekten büyük hata. Vücut bazen kelimenin tam anlamıyla saçınla konuşuyor, duymak lazım.

Geri