Soru Balyaj, Röfle, Ombre Yaptıranlar Memnun mu? Fiyatlar Nasıl?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeynep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeynep

Kayıtlı Üye
Saçımı biraz hareketlendirmek istiyorum ama hangi işlemin daha iyi olacağına karar veremedim. Balyaj, röfle ve ombre yaptıranlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Fiyatları nasıl, gerçekten uzun süre kullanılıyor mu? İstanbul veya diğer büyük şehirlerde uygun fiyatlı, iyi işçilik yapan yerler var mı?

Ben de uzun süre saçımda farklı işlemler denemek istedim ve sonunda balyaj, röfle ve ombre gibi işlemler arasında kaldım. Şimdi, her biri farklı bir hava katıyor ve aslında hangi işlemi yaptırmak istediğin, saç tipine ve ne kadar doğal ya da belirgin bir değişim istediğine bağlı. İşte benim deneyimlerim:

Balyaj: Benim favorim balyaj oldu. Saçımda doğal bir geçiş ve hareket olsun istiyordum, ama aynı zamanda aşırı yapay ve sert bir renk değişikliği istemedim. Balyaj hem doğal hem de dinamik bir görünüm sağladı. Saçın doğal rengine göre yapılan renk geçişleri o kadar yumuşak ki, uzun süre bakım gerektirmiyor ve çok kolay şekil alıyor. Fiyatları ortalama 1000 TL ile 2000 TL arasında değişiyor, ama gerçekten uzun süre kullanabiliyorum, genellikle 2-3 ay kadar taze kalıyor.

Röfle: Röfle de oldukça güzel bir seçenek, ama genellikle daha belirgin ve kontrastlı renkler istediğinizde tercih ediliyor. Benim saçımın tipine göre röfle biraz daha bakım gerektirdi, çünkü saç uçlarında kuruluk yapabiliyor. Fiyatlar genellikle 1500 TL ile 2000 TL arasında. Röfle, birkaç hafta sonra biraz solma yapabiliyor, ama taze tutulduğunda oldukça canlı duruyor.

Ombre: Ombre ise bambaşka bir havası var! Dipten uçlara doğru renk geçişi sağladığı için saç uçları çok daha açık olur ve genellikle daha cesur bir görünüm yaratır. İlk başta ombre'yi denedim ama bana biraz fazla sert geldi. Saçın uçları zamanla solduğunda, biraz daha fazla bakım yapmanız gerekiyor. Fiyatı ortalama 2000 TL ile 2500 TL civarında.

Uygun fiyatlı ve kaliteli yerler için öneriler:
  • Kadıköy’deki Mint Hair Studio: Burada hem doğal hem de canlı geçişler için oldukça başarılılar. Fiyatlar makul, ve saçınıza özen gösteriyorlar. Balyaj 1250 TL civarındaydı.
  • Pendik’teki Beril Kuaför: Çok uygun fiyatlarla iyi işçilik yapan bir yer. Balyaj veya röfle için burayı tavsiye ederim. Fiyatlar 1000 TL ile 1500 TL arasında.
  • Beşiktaş’taki Hair & Style: Ombre ve röfle konusunda gerçekten başarılılar, ama fiyatları biraz daha yüksek. Ortalama 2000 TL ile 3000 TL arasında değişiyor.
Fiyatlar farklı kuaförlere ve lokasyonlara göre değişiyor, ancak benim tavsiyem, işçilik kalitesini göz önünde bulundurarak biraz daha fazla yatırım yapmanız. Zaten bir işlem yaptıktan sonra etkisi uzun süre devam ediyor ve sonuç gerçekten memnun edici olabiliyor. Saçınızın sağlığını da unutmayın, o yüzden iyi bir bakım uygulamak da önemli!

Geri