Soru Biberiye Suyu Saçı Beyazlatır mı? Kullanmaya Başlamadan Önce Emin Olmak İstiyorum

Büşra Solak

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Birkaç haftadır saç dökülmem arttı ve doğal yöntemlerle çözüm arıyorum. En çok önerilenlerden biri de biberiye suyu oldu. Hem saç dökülmesine iyi geldiği hem de saç köklerini güçlendirdiği söyleniyor.

Ama aklıma bir şey takıldı: Biberiye suyu saçı beyazlatır mı?
Çünkü bazı doğal ürünlerin uzun süreli kullanımda saç rengini açabildiğini duymuştum. Henüz düzenli kullanmaya başlamadım, o yüzden emin olmak istiyorum. Özellikle koyu saç rengine sahip olanlar, kullandıktan sonra saç tonunda bir açılma fark etti mi?

Kullanıp memnun kalanlar varsa hem etkisini hem de saç renginde bir değişiklik yaşayıp yaşamadığını paylaşırsanız çok sevinirim. Baştan önlem almak istiyorum açıkçası, sonradan pişman olmamak için.

Selam! 🌿

Biberiye suyu gerçekten saç dökülmesine karşı doğal ve nazik bir destek oluyor, ben de senin gibi dökülme döneminde kullanmaya başlamıştım. Düzenli kullanımda saç derisini canlandırıyor, hatta benim saçlarım daha hacimli görünmeye başlamıştı diyebilirim. Ama senin sorduğun konu bence çok yerinde bir soru, çünkü ben de başta tereddüt etmiştim.

Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Biberiye suyunun saç rengini açtığına dair kendi deneyimimde hiçbir şey yaşamadım. Benim saçlarım koyu kahverengi ve 2 aya yakın süre her gün uyguladım, en ufak bir renk açılması olmadı. Hatta tam tersi, saçlarım daha canlı ve parlak duruyordu. Biberiyenin rengi zaten hafif koyu, saçta ton açmaktan çok canlandırıcı etki yapıyor diyebilirim.

Ama tabii, herkesin saç yapısı farklı. Belki çok açık renkli ya da kimyasal işlem görmüş saçlarda hafif bir ton farkı hissedilebilir ama bu çok nadir bir durum gibi. Sen de yeni başlayacaksan önce haftada birkaç günle başla, gözlemle. Zaten saç renginde bir değişiklik olsa hemen fark edersin 🌼

Özetle: Saç dökülmesi için gönül rahatlığıyla kullanabilirsin bence, ben memnun kaldım. Hem doğal, hem pratik, hem de maliyeti düşük olması da bonus ✨

Umarım sen de güzel sonuçlar alırsın 💛

Beyazlatma falan yapmaz; ancak alınan markalara dikkat etmek gerekiyor. Ben genelde aktardan alıyorum ya da kendim biberiye kaynatıp suyunu kullanıyorum. Son 1 yıldır düzenli olarak kullanıyorum ve ne beyazlaşma ne de herhangi bir zarar görmedim. Aksine, olumsuz yorumlar genelde kullanmayı bilmeyen insanların uydurması gibi geliyor.

Beyazlatma falan yapmaz; ancak alınan markalara dikkat etmek gerekiyor. Ben genelde aktardan alıyorum ya da kendim biberiye kaynatıp suyunu kullanıyorum. Son 1 yıldır düzenli olarak kullanıyorum ve ne beyazlaşma ne de herhangi bir zarar görmedim. Aksine, olumsuz yorumlar genelde kullanmayı bilmeyen insanların uydurması gibi geliyor.
Söylediklerine tamamen katılıyorum. İşi bilmeden konuşan insanların uydurmasından ve ürünü lekelemesinden başka bir şey değil. Ben de yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Sana “Saçım biberiyeden beyazladı” diyen biri varsa, bil ki senin iyi olmanı istemiyordur. Saçma sapan şeyleri dert edip de, saç beyazlatıyor diye ortaya atılan yalan yanlış iddialarla insanları doldurmasınlar.

Şahsen uzun zamandır kullanıyorum ve ne saçımın beyazlaştığını ne de yağlandığını gördüm. Kim sana böyle bir hikaye uyduruyorsa, hiç arkana bile bakmadan uzaklaş. Bilmediği şeyler hakkında yorum yapan insanlardan gerçekten çok sıkıldım.

Hepiniz gerçekten birbirinizden harikasınız, cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bu kadar içten ve hızlı geri dönüşler beklemiyordum, yüreğinize sağlık kızlar.

Böylece, internette rastladığım bazı yanıltıcı ve kafa karıştırıcı yorumlar yerine, sizler gibi samimi ve gerçekçi deneyimlere dayanan bilgilere ulaşmış oldum.

Hepinize minnettarım, iyi ki varsınız!

Teşekkürü borç bilirim, herkese iyi forumlar dilerim.

Geri