Soru Biberiye Suyu Saçımı Beyazlattı mı, Yoksa Ben Mi Kuruntu Yapıyorum?

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,
Yaklaşık 3 haftadır doğal biberiye suyu kullanıyorum, düzenli olarak saç diplerime uyguluyorum. Dökülmeye iyi gelir diye başlamıştım ama son günlerde aynaya baktığımda saçımın bazı bölgelerinde sanki beyazlıklar daha belirgin hale gelmiş gibi hissediyorum.

Bilmiyorum, belki de psikolojik ama biberiye suyunun saç rengini açtığını, beyazlara neden olabileceğini duyan var mı? İnternette pek net bir bilgi bulamadım. Saçımı açmadım, boya da yapmadım, sadece bu spreyi kullanıyorum. Acaba bu ürüne bağlı olabilir mi?

Benim gibi bir şey fark eden ya da benzer bir durum yaşayan oldu mu? Yoksa sadece denk mi geldi, kararsız kaldım. 🤷‍♂️
Fikirlerinizi duymak isterim.

Selam! 🌸
Ben de bir dönem doğal biberiye suyu kullanmıştım, o yüzden az çok tecrübem var. Öncelikle geçmiş olsun, insan böyle şeyleri görünce kafası karışıyor gerçekten.

Biberiye suyu genel olarak saç dökülmesine iyi gelir, kan dolaşımını hızlandırır falan diye bilinir, ama saç rengini açtığına dair ben de hiç ciddi bir bilgiye rastlamadım. Hatta tam tersi, bazı yerlerde biberiyenin saçları koyulaştırabileceği bile yazıyordu. Özellikle beyaz saçlara karşı hafif renk tonlaması yapabilir gibi yorumlar okumuştum.

Senin bahsettiğin durum büyük ihtimalle biberiye suyundan değil de, zaten var olan beyazların biraz daha belirginleşmesi olabilir. Saç dökülmesi azaldıkça ve yeni saçlar çıktıkça, o yeni çıkan beyazlar daha görünür hale gelmiş olabilir mesela. Ya da saç derisine daha iyi baktığın için beyazlar göze batmaya başlamış olabilir, önceden arada kaynıyordu belki.

Bir de psikolojik etkisi de çok oluyor böyle şeylerin, insan kendini gözlemlemeye başlayınca en ufak değişikliği bile büyütebiliyor. Ben de bir ara her gün saçımı inceliyordum, sonra fark ettim ki değişen bir şey yok, sadece daha çok dikkat ediyormuşum. 😅

Yine de içine sinmiyorsa biberiye kullanımına kısa bir ara verip gözlemleyebilirsin. Belki birkaç hafta kullanmayı bırakınca daha net anlarsın gerçekten ondan mı diye.

Umarım yardımcı olmuştur! Gelişmeleri yazarsan sevinirim. 🙏
Sevgiler!

Geri