Soru Dermapen Sonrası Bakım Rutini: Ne Yapmalı, Ne Yapmamalı?

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Benim akne izleri için yaptırdığım Dermapen seansı aslında iyi geçti ama sonrası biraz karmaşık oldu. Hangi ürünleri kullanmalıyım konusunda net bir bilgi verilmediği için birkaç gün resmen deneme-yanılma yaşadım. Önce eski serumlarımdan birini sürdüm, yüzümde yanma ve kızarma arttı. Meğerse içinde asitli içerikler varmış. Sonra sadece termal su, hyaluronik asit ve hassas ciltlere uygun bir nemlendiriciye geçtim. O zaman cildim biraz rahatladı.

Bu sürecin aslında uygulamadan çok sonrası önemliymiş, onu anladım. Yüzünüze ne sürdüğünüzü bilmek şart.

👉 Siz Dermapen sonrası hangi ürünlerle cildinize iyi baktınız? Özellikle hassas erkek ciltleri için öneriniz var mı?

Ahh aynı hatayı ben de yaptım… İlk Dermapen seansımdan sonra “C vitamini serumu iyi gelir” diye düşündüm ve yıllardır kullandığım bir ürünü sürdüm. Sonuç: yanma, ekstra kızarıklık ve iki gün süren batma hissi. Meğer o serumun içinde asidik içerikler varmış ve doktor sonradan kesinlikle uzak durmam gerektiğini söyledi.

Sonrasında sadece termal su spreyi, hyaluronik asit serumu (içeriği sade olan) ve doktorun önerdiği cildi yatıştırıcı bir nemlendirici kullandım. Bu üçlü kombin gerçekten cildimi rahatlattı. Hatta hyaluronik asidi nemli cilde uygulayıp üzerine nemlendirici sürünce cildin su tutma kapasitesi artıyor, kızarıklıklar da daha çabuk geçiyor gibi hissettim.

Senin de dediğin gibi, Dermapen sonrası ne sürdüğün aslında işlemin başarısını belirliyor. Cilt o kadar açık ve savunmasız ki, en küçük bir hata bile günlerce etkisini gösteriyor.

Ben de erkek cildi için bir şeyler yazayım çünkü ilk seans sonrası bocalamak çok normal. Cildim hem yağlı hem hassas; o yüzden hangi ürün ne tepki verir, tahmin etmesi zor oluyor. İlk gün sadece termal su kullandım, ikinci gün “nemsiz kaldı” diyerek bir erkek bakım kremi sürdüm, hata ettim. İçinde mentol benzeri bir madde vardı, yüzüm resmen alev aldı.

En sonunda eczacının tavsiyesiyle şu şekilde ilerledim:
  1. Saf hyaluronik asit – sabah ve akşam, nemli cilde.
  2. Parfümsüz, alkol içermeyen bir nemlendirici – özellikle “bebe kremi” tarzında, yoğun ama hafif içerikli olanlar.
  3. Gündüz çıkmam gerekiyorsa çinko oksit bazlı mineral güneş koruyucu, ama 3. günden önce kullanmadım.
Erkek cildi genelde daha kalın ama daha tepkisel olabiliyor. O yüzden ürünlerin içeriğini mutlaka kontrol etmek lazım. Kısa içerikli, sade ürünler bu dönemde en iyisi. Sana önerim: içeriğini bilmediğin hiçbir şeyi yüzüne sürme. Özellikle ilk 5 gün çok kritik.

Geri