Soru DHT Bloklayıcı Şampuanlar Mucize mi, Reklam mı? Deneyimler Aranıyor!

Barış Öztürk

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bundan altı ay kuaförüm bana ilk kez şöyle dedi: “Abi saçlarının arkası biraz açılmış farkında mısın?”

Açıkçası şok oldum. Aynada kendimi sürekli önden görüyorum, o yüzden hiç fark etmemişim. Eve gider gitmez telefonun ön kamerasını açıp arkadan fotoğraf çekmeye çalıştım. Ne yazık ki haklıydı…

O gün bir şekilde beni tetikledi ve araştırmaya başladım. Her yerde karşıma “DHT hormonunu engelleyen ürünler” çıkmaya başladı. Özellikle de şampuanlar. Bazıları bitkisel içerikli, bazıları tıbbi maddelerle dolu ama hepsinin vaadi aynı: DHT’yi engelle, saçını koru.

Kısa bir süre önce bunlardan birini kullanmaya başladım. İlk haftalarda saçımda hafif bir ferahlık hissi oldu, sanki kafa derim daha çok nefes alıyor gibiydi. Ama sonra düşündüm:

Bu his gerçekten bir etki mi, yoksa placebo mu?

Şu anda karar verme aşamasındayım. Devam etmeli miyim, başka ürünlere mi yönelmeliyim bilmiyorum.

O yüzden size sormak istiyorum:
  • Bu ürünlerden gerçekten fayda gören var mı?
  • Uzun vadede dökülmeyi durduran ya da en azından yavaşlatan bir ürünle karşılaştınız mı?
  • Yoksa hepsi sadece iyi pazarlanmış ama içi boş umutlar mı?
Kendi hikayesini paylaşmak isteyen herkesin yorumunu ciddiyetle okuyacağım. Çünkü ne reklam ne vaat, artık sadece gerçek kullanıcı tecrübesiyle ilerlemek istiyorum.

Geri