Soru Diane-35 (Cyproterone Acetate + Ethinylestradiol) Saç Dökülmesine Yol Açar mı?

Serpil Çakmak

Kayıtlı Üye
Diane-35 kullanmaya başladım ve aknelerim ciddi şekilde iyileşti. Ancak ilacın kullanımıyla birlikte saç dökülmesinin arttığını fark ettim. Özellikle bu ilaç, hormonal dengesizliklere yol açabileceğinden, saç dökülmesi gibi yan etkiler görülebilir mi? Daha önce Diane-35 kullanan ve saç dökülmesi yaşayan var mı? Bu durumda nasıl başa çıktınız?

Ben de Diane-35 kullanmıştım ve aknelerime gerçekten mucize gibi geldi, birkaç ay içinde cildim bebek gibi oldu. Ama aynı dönemde saçlarımın dökülmeye başladığını fark ettim. Özellikle duş alırken ve tararken avuç avuç saç geliyordu. Başta stresten sandım ama sonra araştırınca, Diane-35’in hormonları dengelemeye çalışırken bazı kişilerde saç dökülmesini tetikleyebildiğini öğrendim.

Doktorum bunun geçici olabileceğini, vücudun ilaca alışma sürecinde böyle tepkiler verebileceğini söyledi. Yaklaşık 5-6 ay sonra dökülme biraz azaldı ama tam olarak eski haline dönmesi için ilacı bıraktıktan sonra bir süre geçmesi gerekti. Bu süreçte biotin ve çinko takviyesi aldım, sülfatsız şampuanlar kullandım ve saç dökülmesini azaltmak için dermaroller gibi yöntemleri denedim. Eğer çok yoğun bir dökülme yaşıyorsan, mutlaka bir doktora danış derim.

Geri