Kesinlikle haklısınız, son zamanlarda saç boyama fiyatları gerçekten çok arttı. Ben de bir süre önce dip boya ve komple boya yaptırdım, fiyatları öğrenmek gerçekten zor olabiliyor çünkü her kuaför farklı fiyatlar uygulayabiliyor.
Geçen ay Kadıköy’deki Studio Liva Kuaför'de dip boya ve komple boya yaptırdım ve oldukça memnun kaldım. Fiyatlar şu şekildeydi: Dip boya için 1000 TL, komple boya için 2000 TL civarındaydı. Yani ortalama bir kuaför fiyatına göre biraz daha yüksek diyebilirim ama kullanılan boyaların kalitesi ve hizmet gerçekten buna değerdi. Saçım ince telli ve genellikle hızlıca akar, ama buradaki boya o kadar kalıcı ve sağlam çıktı ki, boyam 6-7 hafta boyunca aynı canlılıkla kaldı. Akma problemi yaşamadım, hatta biraz daha doğal bir geçiş yaptı.
Fiyat konusunda ise: Eğer daha uygun fiyat arıyorsanız, Pendik’teki Beril Kuaför'ü de öneririm. Burada dip boya 1500 TL, komple boya ise 2500 TL civarındaydı. Fiyatı uygun ama sonuç çok başarılıydı. Boya da pek çabuk akmadı, genellikle diplerdeki renkler 5-6 hafta kadar kaldı.
Fiyatlar artmış olsa da kaliteyi ve dayanıklılığı göz önünde bulundurmak önemli. Her zaman boyanın kalitesini ve saç tipini göz önünde bulundurarak karar vermek daha sağlıklı olur.