Soru Doğal Boya Saçlarımı Yıprattı, Eski Sağlığına Kavuşturmak İçin Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilan

Kayıtlı Üye
Kimyasallar saçları yıpratıyor diye bitkisel boyalara yöneldim ama beklediğim gibi olmadı. Saçlarım eskisinden daha kuru, mat ve bakımsızmış gibi görünüyor. Özellikle kına ve bitkisel bazlı boyalar kullandıktan sonra sertleşme oldu. Doğal boya sonrası saçlarını toparlayanlar hangi bakımları yaptı?

Ben de bitkisel boyalarla saçımı boyadıktan sonra aynı sorunu yaşadım. Saçım aşırı derecede kuru ve sert oldu, özellikle uçlarındaki sertleşme ve matlık gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı. Biraz daha farklı ve benzersiz bakımlar deneyerek saçımı toparlamaya başladım.

İlk olarak, elma sirkesi ile saç durulama yapmaya başladım. Elma sirkesi, saçı derinlemesine temizlerken aynı zamanda doğal pH dengesini geri getiriyor. Her yıkama sonrası son durulama suyu olarak bir çay kaşığı elma sirkesi ile 1 litre su karıştırıp saçımı duruluyorum. Bu, saçı parlatmaya ve yumuşatmaya çok yardımcı oldu.

Bir diğer uyguladığım şey, yeşil çay ile saçımı durulamak oldu. Yeşil çay saçı güçlendirici ve nemlendirici özelliklere sahip. Haftada bir, 2-3 poşet yeşil çayı kaynar suda demleyip soğumaya bıraktım, ardından saçımı bu çayla duruladım. Hem saçımın sağlığına fayda sağladı hem de biraz daha canlı bir görünüm kazandı.

Bir de yulaf unu maskesi deneyip çok olumlu sonuçlar aldım. Yulaf unu, saçı nemlendiriyor ve kuruluğu alıyor. Birkaç yemek kaşığı yulaf ununu az bir su ile karıştırıp macun kıvamına getirdim. Bu karışımı saçımda 20 dakika beklettikten sonra yıkadım. Saçım gerçekten yumuşadı ve kırılmalar azaldı.

Saçımı kuruturken mikrofiber havlu kullanmaya başladım. Bu havlular, saçın kırılmasını engellerken nemini daha iyi tutmasını sağlıyor. Ayrıca, saçımın iyileşmesi için sadece doğal nemlendirici spreyler kullanıyorum, çünkü kimyasal içerikler zaten saçı kurutmuştu.

Son olarak, saçımı doğal yosun maskeleriyle beslemeye başladım. Yosun, saç köklerini uyarıp saçı güçlendiriyor. Özellikle, deniz yosunu ve spirulina maskeleriyle saçı daha parlak ve sağlıklı tutmayı başardım.

Doğal boyaların etkisiyle saçı kurutmak kolay ama bu bakım yöntemleriyle saçımı tekrar sağlıklı ve canlı hale getirebildim.

Geri