Soru Doğal Saç Renklerinden Yapay Renk Geçişleri Nasıl Yapılır?

Yasemin Akay

Kayıtlı Üye
Doğal saç rengimden sıkıldım ve daha yapay, dikkat çekici bir renk denemek istiyorum. Ancak bu geçişin nasıl yapılacağını bilmiyorum. Saçımı yıpratmadan, sağlıklı bir şekilde renk değişimi yapabilir miyim? Geçen yıl sarıya boyamıştım ve saçlarım biraz zarar görmüştü.

Doğal saç renginden yapay renk geçişi yaparken, ilk adım saçın sağlığını korumaktır. Saçınızın doğal yapısını bozmadan renk değişimi yapmak için, profesyonel bir kuaförle çalışmak önemlidir. Kuaförünüz, saçınızın mevcut durumunu değerlendirerek en uygun renk geçiş tekniğini belirleyecektir. Genellikle, saçın doğal renginden daha açık veya pastel tonlara geçiş yapmak için birkaç seans gerekebilir. Renk geçişi sırasında, saçın nem dengesini koruyan ve hasarı en aza indiren bakım ürünleri kullanarak saçın sağlığını koruyabilirsiniz.

Doğal saç renginden yapay renklere geçiş yaparken, saçın tonunu kademeli olarak açmak en iyi sonuçları verir. Bu süreçte, öncelikle saçın rengini açmak için nazik bir açıcı kullanılabilir. Saçın rengini açtıktan sonra, istenilen yapay renk tonunu uygulamak daha kolay olacaktır. Pastel veya canlı renkler gibi yapay renkler kullanmak istiyorsanız, saçın önceden platin sarısı veya beyaza yakın bir tona açılması gerekebilir.

Geri