Soru Doğal Yöntemlerle Saç Uzatma Sürecini Nasıl Hızlandırabilirim?

Bengü Doğan

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Kimyasal işlemler yüzünden saçlarım zarar gördü ve kısaltmak zorunda kaldım. Önümüzdeki 5 ay içinde abimin düğünü var ve o güne kadar saçlarımı eskisi gibi omuzlarıma gelecek şekilde uzatmam gerekiyor. Saça zarar verecek işlemlerden uzak, doğal ve oldukça zararsız yöntemleri denemek istiyorum. Daha önce hızlı saç uzatmada başarı elde eden arkadaşlar, tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. O kadar blog sitesi gezdim ki, ne yazık ki hepsi süreç hakkında değil de attıkları başlıktan bağımsız şeyler yazmışlar. Bu kategori altında bir soru oluşturmanın daha etkili olacağını düşündüm. Şimdiden herkesten Allah razı olsun.

Saç uzatma sürecini hızlandırmak için doğal yöntemler arasında beslenmene olduğunca dikkat etmek önemli bir kuraldır. Protein, demir, çinko gibi vitaminleri bulunduran besinleri bolca tüket. Saç derisine boş kaldıkça masaj yaparak kan dolaşımını artır bunun için masaj taraklarından faydalanabilirsin. Saç foliküllerini elinden geldiğince kusursuz besle. Kimyasal işlemlerden uzak dur, saçını sık sık keserek uçları sağlıklı tutarsın. Hedeflediğin tarihe kadar istediğin uzunluğa ulaşır mısın bilmiyorum ama yazdıklarımın olumlu yönde faydalarını çok görürsün.

Doğaldan kastın ne olduğunu tam anlamıyorum ama hindistancevizi yağı maskesini haftada 3 gün duş öncesi saç derine güzelce yedirerek uygula. Şampuan olarak da Ducray markasına geçiş yapabilirsin, bir de doğal bileşenlerle üretilmiş olan AGA-K tableti al, sonra bana Allah'a el aç dua et. :D

Geri