Soru Dudak Dolgusu Sonrası Özgüvenim Arttı Ama Annemle Tartıştım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asya

Kayıtlı Üye
Merhabalar, bu yazıyı hem biraz içimi dökmek hem de benzer bir durumu yaşayan var mı diye sormak için yazıyorum. Yaklaşık bir ay önce dudak dolgusu yaptırdım. İşlem sonrası kendimi daha kadınsı, daha özgüvenli hissetmeye başladım.

Fakat annem bunu öğrenince bana çok kızdı. “Senin ne ihtiyacın vardı, doğallığını bozmuşsun” gibi şeyler söyledi. Halbuki ben sadece kendim için bir şey yapmak istemiştim. Onun bu tepkisi moralimi biraz bozdu açıkçası.

Sizce aileyle bu tarz estetik kararlar paylaşılmalı mı? Yoksa bu tamamen kişisel bir konu mu? Gerçekten merak ediyorum, başkalarının da böyle çatışmalar yaşayıp yaşamadığını…

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki… Ben de birkaç yıl önce burun dolgusu yaptırdığımda annem “hiç gerek yoktu, doğallığınla oynamışsın” diyerek resmen moralimi yerle bir etmişti. Oysa ki ben kendimi aynada biraz daha huzurlu görmek istiyordum, hepsi bu. Aileler bazen bizim için en iyisini istediklerini düşünüyorlar ama neyin iyi olduğunu sadece biz bilebiliriz. Bence bu tarz estetik kararlar paylaşılmak zorunda değil, çünkü beden senin. Kendinle barışıksan, kimseye açıklama borçlu değilsin. 💛

Ben de aynı durumdayım! Dudak dolgumu annem bir gün fotoğraftan fark etti ve beni arayıp uzun uzun “niye böyle şeylere ihtiyaç duyuyorsun” diye sordu. Ama şunu fark ettim, onların nesli hala estetik müdahalelere biraz önyargılı. Onlar için “doğallık” başka bir yerde duruyor. Ama bizim jenerasyon için kendine bakmak, bazen minik dokunuşlarla özgüven kazanmak çok daha normal. Bu yüzden ben artık anneme her şeyi anlatmıyorum. Bu tür şeyler tamamen kişisel, senin kararın. Onu üzmek istemem ama kendimi de bastıramam.

Tatlım, sen bu kararı “başkası beğensin” diye değil, kendin için vermişsin ve bu bence çok kıymetli. Estetik dokunuşlar hâlâ bazı ailelerde tabuyken, bizim nesil bunu kendine yatırım olarak görüyor. Ben yıllar önce botoks yaptırdığımda annem de çok sert çıkışmıştı, ama sonra zamanla alıştı. O ilk tepki genellikle refleks gibi oluyor, zamanla yerini kabule bırakıyor. Aileye anlatmak zorunlu değil ama paylaşacaksan da zamanlamayı iyi seçmek gerekiyor. Önce sen içine sindir, sonra ister anlatırsın, ister anlatmazsın. Seçim senin. 💕

Geri