Soru Dyson Fön Makinesi Gerçekten Parasına Değer mi, Yoksa Boşa mı Para Veriyoruz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Canan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Canan

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır Dyson saç kurutma makinesi almak istiyorum ama fiyatı yüzünden sürekli düşünüyorum. Normal bir fön makinesine göre 5-6 kat daha pahalı ve herkes “saçı daha az yıpratıyor, daha hızlı kurutuyor” diyor. Ama gerçekten bu kadar para vermeye değer mi?

Kuaförüm bile “çok fark var, saçın daha az zarar görür” diyor ama bazı arkadaşlarım da “boşuna o kadar para verdik, normal bir makineyle de aynı işi yapıyordu” diyor. İnternette herkes övmüş ama biraz da ürünü aldırmak için mi böyle konuşuyorlar, emin olamıyorum.

Gerçekten kullananlar varsa, uzun vadede saçınızda ne gibi değişiklikler oldu? Saçı daha az kırdığı, elektriklenmeyi azalttığı falan doğru mu? Yoksa tamamen lüks bir ürün mü? Aldığına pişman olan var mı?

Ah, Dyson meselesi... 🫠 Ben de aylarca senin gibi düşündüm, sepetten çıkarıp çıkarıp durdum. Sonra bir doğum günü bahanesiyle “tamam artık” deyip aldım. Açıkçası ilk kullandığımda bile farkı hissettim, ama tabii bu herkeste böyle mi olur, beklentin ne, onu da düşünmek lazım.

Şimdi kendi deneyimimi madde madde anlatayım, belki fikir olur:

✨ Kurutma süresi ciddi şekilde kısaldı. Normalde saçlarımı kurutmak 15-20 dakikamı alıyordu (kalın telli, gür saçlarım var), Dyson’la 6-7 dakikada kupkuru oluyor. Sabahları resmen hayat kurtarıyor.

⚡Elektriklenme bayağı azaldı. Özellikle kışın saçlarım balon gibi kabarırdı, Dyson’la kuruttuktan sonra o dalgalanma ve pofuduk görüntü bayağı azaldı. Hatta fön çekmeme bile gerek kalmıyor bazen.

💨 Isısı kontrollü, saç derimi yakmıyor. Diğer makinelerde o sıcak hava yüzünden saç derim kızarırdı. Bunda böyle nazik bir sıcaklık geliyor, ama kurutması daha etkili. Gerçekten saçın daha az yıpranıyor gibi.

🚫 Ama açık konuşayım: saçlarımda mucizevi bir “yeniden doğuş” olmadı. Evet daha az kırılıyor, evet daha az kabarıyor ama hala bakım yapmazsan Dyson da seni kurtarmaz 😅 Yani sırf Dyson aldım diye maskeyi, serumu boşlayamazsın.

💸 Pişman mıyım? Değilim. Her gün kullandığım bir şey ve saçlarımın daha sağlıklı görünmesine destek oldu. Ama o kadar para vermeye değer mi dersen, bu biraz senin beklentinle alakalı. Eğer saçına çok zaman harcıyorsan, senin için önemli bir rutinse, o zaman evet değer. Ama “haftada bir kuruturum, saçım zaten kısa” diyorsan? Gerek var mı bilemem 🤷‍♀️

Bence çevrende varsa biri, önce bir dene. Tek seferlik bile olsa kurutma farkını hissedersin. Sonra gönül rahatlığıyla karar verirsin. Ama şunu diyeyim: aldıktan sonra “keşke almasaydım” diyen çok nadir. Genelde “keşke daha önce alsaydım” durumu oluyor. 😅

Umarım faydası olur, kafana takılan başka bir şey varsa yaz yine 💁🏻‍♀️

Geri