Soru Ella Hapı Kullananlar: Saç Dökülmesi veya Değişiklik Yaşayan Var mı?

Selma

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Ella hapını kullananlar arasında saçlarında herhangi bir değişiklik fark eden var mı? Özellikle saç dökülmesi, incelme veya saç yapısında değişiklik yaşayanlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Ella hapı, acil durumlarda kullanılan bir korunma yöntemi olarak bilinse de, hormonları etkileyebildiği için saç üzerinde de bir etkisi olup olmadığını merak ediyorum. Kullanım sonrası saç dökülmesi, aşırı kuruluk, yağlanma veya farklı bir durumla karşılaşan var mı? Bu tür etkiler genellikle ne kadar süre sonra fark ediliyor?

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi burada paylaşırsanız, hem benim hem de benzer durumda olan diğer kullanıcılar için faydalı olur. Her türlü bilgi için şimdiden teşekkürler!

Ben Ella hapını birkaç ay önce kullanmak zorunda kaldım. O zamandan beri saçlarımda bazı değişiklikler fark ettim. Özellikle, normalde bu kadar saç dökülmesi yaşamazken, hapı kullandıktan sonra birkaç hafta boyunca saçlarım daha fazla dökülmeye başladı. İlk başta bunu strese bağladım ama sonrasında hormonların etkisi olabileceğini düşündüm. Neyse ki, bu dökülme geçici oldu ve yaklaşık bir ay içinde saçlarım eski haline döndü. Eğer bu tarz bir sorun yaşarsanız, hemen panik yapmayın, çünkü benim deneyimimde olduğu gibi bu durum geçici olabilir.

Selamlar,

Ella hapını kullandıktan sonra saçlarımda bariz bir değişiklik hissetmedim, ancak saç derimde bir kuruluk fark ettim. Saçlarımın genel yapısı çok değişmedi ama saç diplerimde ekstra bir kuruluk oluştu, bu da ara sıra kaşıntıya neden oldu. Bunun Ella hapıyla ilgili olup olmadığından tam emin olamasam da, zamanla bu durum da geçti. Saç derisiyle ilgili bir sorun yaşarsanız, belki daha nemlendirici şampuanlar kullanarak dengeleyebilirsiniz. Ama genel olarak ciddi bir saç sorunu yaşamadım.

Geri