Soru Doğum Kontrol Hapı Saç Döker mi?

Ay Işığı

Kayıtlı Üye
Doğum kontrol hapını sıklıkla kullanan biri olduğumdan, günlerdir aklıma takılan bir soruyu gündeme getirmek istedim. Yaklaşık 1-2 aydır inanılmaz şekilde saçlarım dökülüyor ve bu durum artık benim inanılmaz şekilde moralimi bozuyor. Günümüzde birçok ilacın yan etkisi olduğu gibi doğum kontrol haplarının da saçlara zarar verebileceğini duydum. Eğer doğum kontrol haplarının saç dökülmesine neden olduğuna dair bir bilgiye ulaşırsam, farklı korunma yöntemlerine başvurmayı düşünüyorum.

Ek olarak, o kadar kaynaktan bilgi araştırması yaptım ama doğru cevapları bulamadım. Bu konuda deneyimi olan kişilerin görüşlerini duymak bana daha doğru geliyor.

Hormon düzenine etki ettiği için ben dökeceğini düşünüyorum. Kullanmadan önce sağlık uzmanından destek almalısınız. Saçların belki buna kaynaklı dökülüyor olabilir ama bunun için hormon testi de vermen gerekebilir.

Merhaba! Doğum kontrol haplarının saç dökülmesine neden olup olmadığı gerçekten karmaşık bir konu. Ben de uzun süre kullandım ve evet, bazı kişilerde saç dökülmesine yol açabileceğini duydum. Çünkü bu haplar hormon seviyelerini değiştiriyor ve bu da saç döngüsünü etkileyebiliyor. Ama her kadın farklı tepki verir; bazıları hiç sorun yaşamazken, bazıları dökülme gibi yan etkilerle karşılaşabiliyor. Saç dökülmen biraz daha belirginleştiyse, bence bir doktora danışarak farklı bir doğum kontrol yöntemi ya da tedavi önerebilirler. Ben de birkaç kez doğum kontrol yöntemimi değiştirmeyi düşündüm, çünkü gerçekten moral bozucu olabiliyor. Ama bir uzmanın görüşü önemli.

Geri