Soru Xpecia Kadın Tablet Emzirirken Kullanılır Mı? Doğum Sonrası Saç Dökülmesi İçin Uygun Mu?

Ebru Canik

Kayıtlı Üye
Merhaba anneler,

Doğumdan sonra saç dökülmem korkunç bir hal aldı. Özellikle şakaklarım iyice açıldı, saçlarım dökülürken moralim de dökülüyor sanki... Eczaneye gittiğimde bana Xpecia Kadın Tablet önerildi ama emzirdiğim için tereddüt ettim.

Aranızda emzirme döneminde kullanıp herhangi bir sıkıntı yaşamayan var mı? Ya da doktorunuza danıştınız mı? Gerçekten işe yaradı mı? Ne kadar sürede toparlama sağladı?

Emzirme döneminde hem bebeğime zarar gelmesin hem de ben aynaya baktığımda kendimi daha iyi hissedeyim istiyorum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🌸

Canım benim, seni o kadar iyi anlıyorum ki… Ben de doğumdan sonra yastığın üstü saçlarla doluydu resmen. Xpecia’yı ben de araştırdım ama emzirme döneminde içeriği çok net olmadığı için kullanmadım. Doktorum bana “biotin + çinko” kombinasyonunu düşük dozda alabileceğimi söyledi. Ek olarak bol su içmeye, protein ağırlıklı beslenmeye ve her gün saç derime badem yağı + lavanta yağı karışımıyla masaj yapmaya başladım. Yaklaşık 2 ay sonra tüy gibi yeni saçlar çıkmaya başladı. Hem doğal hem içim rahat oldu

Xpecia Kadın’ı doktoruma sormadan kullanmak istemedim, o yüzden önce onunla görüştüm. Doktorum, içeriğinde emzirmeyi etkileyebilecek ciddi bir madde olmadığını ama yine de “emziriyorsan her takviyeyi dikkatli al” diyerek saç için B12, demir ve omega-3’e odaklanmamı önerdi. Bence en büyük farkı demir takviyesi yaptı, çünkü kan değerlerim düşükmüş. Xpecia’yı doğrudan kullanmadım ama onun yerine önerilenler işe yaradı. 3. aydan itibaren aynada kendimi daha iyi görmeye başladım 🙏

Ben Xpecia’yı hem kendim kullandım hem de danışanlarımdan kullanan çok oldu. Emzirme döneminde olan bir danışanım doktor kontrolünde başlayıp yarım dozla ilerledi (günde 1 tablet yerine 2 günde 1). Olumsuz hiçbir etkisi olmadı ama mutlaka hekim onayıyla ilerlenmeli. Şahsen ben 1.5 ayda saç dökülmemin ciddi şekilde azaldığını hissettim. Aynı anda sülfatsız şampuan ve kafeinli tonik de kullandım. Hepsi bir arada işe yarıyor. Yani tek takviye değil, destekli bir rutin 💫

Geri