Soru Xpecia Kadın Tablet Regl Döneminde Kullanılır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beste

Kayıtlı Üye
Xpecia’ya saç şikayetimden sonra yeni başladım, bugün tam 15. günüm. Saç dökülmem için doktor tavsiyesiyle alıyorum ama açıkçası regl dönemine girince biraz tedirgin oldum. Bazı takviyeler bu dönemde bende mide bulantısı ya da halsizlik yapabiliyor. O yüzden Xpecia’yı regl döneminde kullanmaya devam etmeli miyim, kararsız kaldım.

İçeriğinde demir, çinko, biotin falan var biliyorsunuz, bunlar bazen regl döneminde mideyi yorabiliyor. Bugün aldıktan sonra hafif bir baş ağrım oldu ama tabletle mi ilgili emin değilim.

Bu dönemde kullanmaya devam eden ya da özellikle “regl zamanında ben ara veriyorum” diyen var mı? Bir yan etki yaşayan olduysa yazarsa çok sevinirim. Benim gibi düşünen ya da farklı bir deneyim yaşayan varsa gerçekten duymak isterim. Şimdiden teşekkürler!

Merhaba, ben de Xpecia’yı bir süredir kullanıyorum ve aynı endişeyi yaşadığım için geçen ay doktoruma özellikle sordum. O da regl döneminde kullanmanın bir sakıncası olmadığını, içerdiği vitamin ve minerallerin hormonları etkilemediğini söyledi.

Yani özetle, regl döneminde de Xpecia’yı kullanmaya devam edebilirsin, herhangi bir zararı ya da ekstra yan etkisi olmazmış. Tabii mide hassasiyetin varsa tok karnına alman daha iyi olabilir, çünkü içeriğinde demir olduğu için aç karnına alınca bazı kişilerde mideyi zorlayabiliyor.

Doktorum sadece şunu ekledi: Eğer regl döneminde kendini çok kötü hissediyorsan ya da o dönemde genel olarak ilaç/takviye kullanamıyorsan, birkaç gün ara vermen ciddi bir sorun yaratmaz, ama mümkünse düzeni bozmamak daha iyi olur dedi.

Kısacası panik yapma, rahat ol. Ben hem regl döneminde kullandım hem sonrasında devam ettim, bir fark hissetmedim. Ama tabii herkesin vücudu farklı tepki verebiliyor, sen de kendini gözlemleyerek karar verebilirsin. Umarım faydasını görürsün!

Ben de Xpecia’yı yaklaşık 4 aydır kullanıyorum, ilk aylar benim için de çok soru işaretliydi. Regl dönemlerinde mide hassasiyetim olduğu için başlarda ben de “ara mı versem” diye düşündüm. Ama doktorum özellikle böyle takviyelerin düzenli alınmasının önemli olduğunu söyledi, o yüzden kullanmaya devam ettim. Sadece o günlerde tok karnına, tercihen akşam yemeğinden sonra içmeye özen gösterdim, böylece midemde bir problem yaşamadım.

Bende de benzer şeyler olmuştu, özellikle 2. haftada baş ağrısı ve hafif halsizlik yaşamıştım. Xpecia mı regl mi derken ben de bir süre ikisini birlikte gözlemledim. Regl döneminde bazen vitamin/mineral takviyeleri daha yoğun hissedilebiliyor vücutta. Ben o günlerde bol su içmeye, kahve tüketimini biraz azaltmaya ve tableti sabah değil akşam almayı tercih etmeye başladım. Baş ağrılarım da bu şekilde hafifledi. Herkesin bünyesi farklı ama bende bu yöntem işe yaradı.

Geri