Erkeklerde Burun Estetiği Gerçekten Fark Ediyor mu? Doğal Duran Var mı Aranızda?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erkan

Kayıtlı Üye
Merhaba dostlar. 34 yaşındayım ve yıllardır düşündüğüm burun ameliyatı için araştırma sürecindeyim. Benim burnumda kemer var ama yüzümde en çok dikkat çeken detay olduğu için müdahale sonrası çok yapay durmasından korkuyorum.

Çevremde burun ameliyatı olan kadın çok ama erkeklerde bu işlemin nasıl sonuç verdiğini birebir göremedim. Özellikle maskülen yapıyı koruyarak doğal sonuç almak bence daha zor. Bazı doktorlar neredeyse tüm burunları aynı yapıyor gibi geliyor.

Sizden ricam, erkek olarak burun estetiği yaptırıp memnun kalan ya da pişman olan varsa deneyimini paylaşabilir mi? Doğal duran, yüzüne yakışan sonuçlar gören varsa doktor önerisi de alabilirim.

Kardeşim ben de seninle aynı durumdaydım, 32 yaşında oldum artık dedim “vakit geldi.” Geçen yıl ameliyat oldum, aynı şekilde kemerli burun ve yüz hatlarım biraz sertti. En büyük korkum, burun çok incelip feminen durur mu, yapay mı olur endişesiydi. Neyse ki doktorum yüzün oranlarına göre çalıştı. Şu an insanlar burnumda bir işlem olduğunu anlamıyor bile, “zayıfladın mı?” diyen oldu sadece.

Erkek burnunda doğallık çok önemli, kesinlikle her yüz için aynı burun olmamalı. Tavsiyem, doktorun erkek hasta portföyüne bak mutlaka. Sonuç: iyi planlama + tecrübeli cerrah = mutlu hasta.

Ben de 35 yaşındayım, burun estetiğini uzun süre erteledim ama geçen yaz sonunda karar verdim ve yaptırdım. Seninle aynı kaygıları taşıyordum: yüzümdeki maskülen yapı bozulur mu, burun fazla ince ve yapay durur mu diye çok düşündüm. Ama doğru doktorla bu riskleri minimuma indiriyorsun.

Bana en çok yardımcı olan şey, doktorun daha önce yaptığı erkek burunlarına bakmak oldu. Her hastaya aynı modeli yapanlardan kesinlikle uzak dur. Şimdi dönüp baktığımda iyi ki cesaret etmişim diyorum, nefesim düzeldi, profilim yumuşadı ama hâlâ tamamen “benim” gibiyim. Abartıdan uzak, yüzüne yakışan bir sonuç her zaman mümkün.

Geri