Soru Evde Saç Boyama İşlemi Adım Adım Nasıl Yapılır?

Yıldız

Kayıtlı Üye
Evde saç boyama konusunda hiç deneyimim yok ve bu işi ilk kez deneyeceğim. Kuaföre gitmeden, evde kendi başıma saçımı boyamak istiyorum, ancak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Boyama işlemine başlamadan önce nelere dikkat etmem gerektiğini merak ediyorum. Saç boyası hazırlama süreci nasıl olmalı? Boyayı saçlarıma nasıl eşit şekilde uygulayabilirim? Saçımı boyamadan önce özel bir bakım yapmam gerekiyor mu? Boya uygularken saçlarımı bölümlere ayırmamın önemi nedir ve bu işlemi nasıl yapmalıyım? Boya işlemi bittikten sonra saçlarımı nasıl durulamalıyım ve hangi bakım ürünlerini kullanmalıyım? İlk defa evde saç boyayacak biri olarak nelere dikkat etmem gerekiyor? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Saç boyama işlemine başlamadan önce eski bir tişört giyiyorum ve eldiven kullanıyorum. Boyayı küçük bölümlere ayırarak dikkatlice uyguluyorum. Bekleme süresini takip ediyorum ve ardından saçımı iyice yıkayıp nemlendirici maske uyguluyorum.

Boyayı uygulamadan önce saç çizgime vazelin sürüyorum. Saçlarımı dört bölüme ayırarak boyayı eşit şekilde uyguluyorum. Talimatlardaki süreyi dikkate alarak bekliyorum ve ardından saçlarımı iyice durulayıp bakım kremi kullanıyorum.

Saç boyama işlemine başlamadan önce saçlarımı temizleyip kurutuyorum. Boyayı küçük tutamlara ayırarak dikkatlice uyguluyorum. Bekleme süresini takip edip saçımı duruluyorum. Son olarak, saç kremi kullanarak yumuşak ve parlak saçlar elde ediyorum.

Geri