Soru Evde Saç Boyarken Hangi Hatalardan Kaçınmalıyım?

Esra Şentürk

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Daha önce hiç saç boyamadım ve bu konuda tamamen deneyimsizim. Evde saç boyamayı ilk kez denemek istiyorum ancak hangi hatalardan kaçınmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Boyama sırasında yanlış bir adım atmak istemiyorum ve en çok da saçlarımın zarar görmesinden endişe ediyorum.

İlk kez saç boyayacak biri olarak, evde uygulama yaparken dikkat etmem gereken konular hakkında bilgi almak istiyorum.

💬 Evde saç boyarken en sık yapılan hatalar nelerdir ve bunlardan nasıl kaçınabilirim?
💬 Saç boyama işleminde başarılı sonuçlar elde etmek için hangi adımları izlemem gerekir?

En sık yapılan hata, saç boyasını yetersiz miktarda kullanmak. Saçınızın tamamını kaplayacak kadar boya kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, saç diplerine eşit şekilde uygulamak için saçınızı bölümlere ayırarak boyayın.

Saç boyasının bekleme süresini yanlış ayarlamak da yaygın bir hatadır. Kutudaki talimatları dikkatlice okuyun ve belirtilen süreye sadık kalın. Bekleme süresini aşmak, saçınızın zarar görmesine neden olabilir.

Koruyucu eldiven kullanmamak büyük bir hatadır. Boya işlemi sırasında ellerinizi korumak için mutlaka eldiven kullanın. Ayrıca, saç çizgisi ve kulaklarınızın etrafına vazelin sürerek cildinizi boyadan koruyabilirsiniz.

Saç boyama işlemine başlamadan önce saçlarınızı yıkayıp tamamen kurutun. Saçınızın temiz ve kuru olması, boyanın daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Saçınızı bölümlere ayırarak boyayı eşit şekilde uygulayın.

Boyayı uyguladıktan sonra, saçınızı streç film veya plastik bir bone ile kaplayarak bekleyin. Bu, boyanın saçınıza daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Bekleme süresini kutudaki talimatlara göre ayarlayın.

Boyama işleminden sonra, saçlarınızı iyice durulayın ve renk koruyucu bir saç kremi kullanın. Saçınızı nemlendirmek ve boyanın kalıcılığını artırmak için haftalık saç maskeleri uygulayın. Sülfatsız şampuan kullanarak rengi koruyun.

Geri