Öneri Evde Saç Boyarken Kullanmanız Gereken Malzemeler

Hasret

Kayıtlı Üye
Kuaförde saç boyatmak artık neredeyse lüks haline gelmiş durumda. Günümüzde birçok kuaför benzer fiyat politikalarını uyguladığından, birçok kadın saç boyama işlemini evde yapmak zorunda kalıyor. Ben de evde saç boyasını kendi başıma yapanlardan biri olduğum için, saç boyama işlemi için gerekli malzemeleri paylaşmak istedim.

Evde kendi başınıza saç boyarken kullanmanız gereken malzemelerin listesi:

Saç Boyası: Saçınız için iyi bir markadan saç boyası almalısınız. Marka ve renk tercihi kişisel olduğundan fazla detaya girmiyorum.

Plastik veya Cam Karıştırma Kabı: Boyayı hazırlarken kesinlikle bir karıştırma kabına ihtiyacınız olacak. Kozmetik marketlerde bu kabı bulabilirsiniz.

Fırça veya Tarak: Saçınızı boyarken kullanacağınız fırça önemlidir. Kaliteli bir fırça seçmeye özen gösterin. Ayrıca sadece boyama işlemlerinde kullanmak için özel bir tarak alabilirsiniz.

Plastik Eldiven: Boya kutusunun içinden çıkan eldivenleri kullanabilirsiniz. Tüp boya kullanacaksanız ekstra bir çift eldiven almayı düşünebilirsiniz.

Eski Havlu veya T-shirt: Boyama işlemi sırasında üzerinizi eski bir havlu veya t-shirt ile koruyabilirsiniz.

Saç Ayırıcılar veya Klipsler: Saçı bölümlere ayırmak ve boyamayı kolaylaştırmak için saç ayırıcılar veya klipsler kullanabilirsiniz.

Saç Boyası İle Uyumlu Şampuan ve Saç Kremi: Saçınızdaki boyayı korumak için uygun şampuan ve saç kremi kullanabilirsiniz. Sarıya boyadıysanız mor şampuan önerilir.

Timer (Zamanlayıcı): Boya talimatlarına göre belirlenen süreyi kaçırmamak için bir zamanlayıcı kullanabilirsiniz.

Havlu veya Peçete: Boya sırasında olası lekeleri temizlemek için bir havlu veya peçete bulundurun.

Vazelin: Boyama öncesinde cildinize bulaşmasını istemediğiniz bölgelere vazelin sürerek koruyabilirsiniz.

Saç Diplerini Koruyucu Krem: Saç diplerine bulaşmayı önlemek için koruyucu bir krem kullanabilirsiniz.

Bu malzemeleri kullanarak saç boyama işleminizi evde daha kolay ve başarılı hale getirebilirsiniz. Ayrıca, saçınızı boyamadan önce ürünlerin üzerindeki talimatları dikkatlice okuyup doğru uygulamaya özen gösterin.

Aslında temel şeyler lazım oluyor ama mesela saç diplerini koruyan kremi daha önceden kullanmamıştım. İlk boyama işlemimde kullanacağım. Teşekkürler.

Geri