Evde Yaptım, Cildim Işıl Işıl Oldu! Tamamen Doğal Maske Tarifi (Kimyasal Yok!)

Hayal Perisi

Kayıtlı Üye
Selam dostlar 🌿

Bir süredir cildim solgun, yorgun, sanki içinden bütün enerjisi çekilmiş gibiydi. Marketten aldığım o süslü kutulardan da, içeriklerini okuyunca içim daralan ürünlerden de bir hayır gelmedi. Dedim ki: "Madem doğanın içindeyiz, dermanı da orada arayalım!"

Kendi uydurduğum ama sonradan "yahu bu bayağı iyiymiş" dediğim maskeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Tamamen evdeki malzemelerle, katkısız ve doğrudan cilde dokunan bir karışım oldu. Hem ekonomik, hem etkili.

Bu tarifin ismini de ben koydum: Işık Gibi Maske 🙈

📝 Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt (ev yapımıysa ekstra şahane)
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (çok az, fazla kaçarsa sarı kalırsınız, uyarıyorum 😅)
  • 1 çay kaşığı bal (gerçek, katkısız olanından)
  • 1 çay kaşığı yulaf unu (yoksa havanda ezilmiş yulaf da olur)
🌀 Nasıl yapıyorum?
Hepsini küçük bir cam kasede karıştırıyorum. Karışım ne çok sıvı ne çok katı olacak; kıvamı kremsi olmalı. Önce yüzümü ılık suyla yıkıyorum ki gözenekler biraz açılsın. Maskeyi yüzüme yayıyorum, ama göz çevresinden uzak durmak lazım. Yaklaşık 15-20 dakika bekliyorum. Hafif bir gerginlik hissi oluyor, o his = maske çalışıyor demek 😄 Sonra maskeyi ılık suyla, dairesel hareketlerle nazikçe çıkarıyorum. En sonunda soğuk suyla yüzümü toparlıyorum, cildi sıkılaştırıyor.

✨ Peki sonuç?
İlk uygulamadan sonra "eh, güzel nem verdi" dedim. Ama ertesi sabah bir uyandım… Cildim sanki gece biri gelip içten ışık yakmış gibi görünüyordu. O mat, donuk görüntü ciddi anlamda toparlandı. Gözenekler bile daha düzgün görünmeye başladı.

📌 Minik notlar:
  • Haftada 2 kez yapmak bana yetiyor, daha fazlası cildi yorabilir.
  • Zerdeçalı gerçekten az koyun, yoksa minyon Buddha gibi gezebilirsiniz 😄
  • Her cilt farklıdır, ilk kez deneyecekseniz küçük bir alanda test etmekte fayda var.
Ben denedim, bende işe yaradı. Siz de denerseniz yorumlarınızı çok merak ediyorum. Belki sizin de evde keşfettiğiniz böyle doğal karışımlar vardır. Yazarsanız birbirimize ilham oluruz 🌱

Sevgiler! Umarım cildiniz gibi ruhunuz da parıldar. 💫

Üşenmeden yazmışsın, denemek de bize düşer. En kısa sürede deneyip fikir ve düşüncelerimi paylaşacağım. Etkili bir maskeye benziyor; en azından kendi cildinde deneyimleyip öyle konu açman dikkatimi çekti. Emeğine sağlık.

Geri