Son zamanlarda kahve tüketimim biraz arttı. Günde üç, bazen dört fincan kahve içiyorum. Fakat, bir süredir saç dökülmesinin arttığını fark ettim. Tabii ki, bunun tek nedeninin kahve olduğunu söylemek zor, ama kafeinin vücudumuzdaki etkileri üzerine okudukça, fazla kahve içmenin bazı olumsuz sonuçlar doğurabileceğini düşündüm. Kafeinin, vücutta su kaybına neden olduğu ve dolayısıyla saçın kurumasına yol açabileceği söyleniyor. Ayrıca, aşırı kafein tüketiminin vücutta kortizol seviyelerini artırarak stres hormonlarını tetiklediği de biliniyor. Bu da, saç dökülmesinin bir diğer nedeni olabilir.
Saçın sağlığı, genel vücut sağlığıyla doğrudan ilişkilidir ve ben de şimdi biraz daha dikkatli olmayı düşünüyorum. Sadece saç dökülmesi değil, bazı araştırmalar kafeinin saçın büyüme döngüsünü olumsuz etkileyebileceğini de söylüyor. Bu yüzden kafama takıldı: Gerçekten fazla kahve saçı zayıflatır mı? Günde 1-2 fincan kahve içmek normal olsa da, fazla kahve içmek saçı dökme veya zayıflatma gibi problemlere yol açabilir mi?
Sizce fazla kahve içmenin saç üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir mi? Deneyimi olan veya bu konuda bilgi sahibi olan varsa, yorum yaparsa çok sevinirim.
Saçın sağlığı, genel vücut sağlığıyla doğrudan ilişkilidir ve ben de şimdi biraz daha dikkatli olmayı düşünüyorum. Sadece saç dökülmesi değil, bazı araştırmalar kafeinin saçın büyüme döngüsünü olumsuz etkileyebileceğini de söylüyor. Bu yüzden kafama takıldı: Gerçekten fazla kahve saçı zayıflatır mı? Günde 1-2 fincan kahve içmek normal olsa da, fazla kahve içmek saçı dökme veya zayıflatma gibi problemlere yol açabilir mi?
Sizce fazla kahve içmenin saç üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir mi? Deneyimi olan veya bu konuda bilgi sahibi olan varsa, yorum yaparsa çok sevinirim.