Soru Güneş Kremi Sivilce Yapar mı? Kullananlar Ne Diyor?

Ceren Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ben güneş kremi kullanmayı gerçekten seven biri olarak hem kendi deneyimimi paylaşmak hem de sizin fikirlerinizi almak istedim. Malum, yaz yaklaştı ve çoğumuzun çantasında artık bir güneş kremi mutlaka yer alıyor. Ama özellikle yağlı ve akneye meyilli ciltlerde güneş kremi sivilce yapar mı sorusu kafaları kurcalıyor.

Kendi cildim karma ve zaman zaman sivilceye yatkın. Uzun süredir farklı markaların güneş kremlerini denedim. Bazı ürünlerde gerçekten gözenekleri tıkayıp sivilce yaptığını gözlemledim ama “non-comedogenic” yani gözenek tıkamayan ürünlerde bu sorunu yaşamadım.

Eğer siz de benim gibi hem cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak hem de sivilce riskini azaltmak istiyorsanız, mutlaka cilt tipinize uygun güneş kremi seçmelisiniz. Özellikle su bazlı, yağsız ve parfüm içermeyen formlar benim cildimde daha iyi sonuç verdi.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Hangi markalar sizde sivilce yaptı, hangileri yapmadı?

Yorumlarınızı gerçekten çok merak ediyorum. Cildine önem veren herkesin deneyimi burada altın değerinde olabilir.

Güneş kremi benim için sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca vazgeçilmez. Cildim karma yapıda ve stresli dönemlerde sivilcelenmeye oldukça yatkın. Bu yüzden ürün seçerken ilk kriterim “non-comedogenic” yani gözenek tıkamayan bir formül olması. Ne yazık ki bazı markalarda bu ibareye rağmen sivilce problemi yaşadım.

Yaklaşık 6 aydır La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Invisible Fluid SPF 50+ kullanıyorum. Bu ürün su bazlı, parfümsüz ve özellikle hassas, akneye eğilimli ciltler için geliştirilmiş. Cilde sürdüğüm anda yok gibi bir his bırakıyor. Ne parlama yapıyor ne de ağırlık hissi. Gün içinde tazelesem bile ciltte tabaka tabaka birikmiyor.

En önemlisi: bende hiçbir sivilceye neden olmadı. Makyaj altına da çok güzel oturuyor. Özellikle yaz sıcaklarında T bölgesinde parlamayı önlemesi benim için büyük artı oldu. Cilt bariyerini koruyup SPF 50+ ile güçlü bir koruma sunması da cabası.

Yağlı bir cilde sahip biri olarak güneş kremi seçimi benim için tam bir mücadeleydi. Çoğu ürün ya yüzümü parlattı ya da birkaç gün içinde bolca sivilce çıkardı. Bu yüzden “shine control” veya “matlaştırıcı” etkili ürünlere yönelmem gerektiğini zamanla fark ettim.

Bir süredir kullandığım Nivea Sun Shine Control SPF 50 gerçekten bu konuda beklentimi karşıladı. Kremin dokusu hafif, hızlı emiliyor ve gün boyunca cildimde mat bir görünüm sağlıyor. Özellikle burun ve alın bölgemdeki yağlanma ciddi şekilde azaldı.

Ürün dermatolojik olarak test edilmiş ve hassas ciltlerde de kullanılabiliyor. Ayrıca komedojenik olmayan yapısıyla gözenekleri tıkamadan koruma sağlıyor. Plajda da şehir içinde de kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Fiyat-performans açısından da gayet başarılı.

Güneş kremi seçiminde hem koruma gücüne hem de ciltte bıraktığı hisse dikkat ediyorum. Çünkü yağlı ve akneye meyilli bir cilde sahibim. Yanlış ürün seçimi, bir haftada cildimi mahvedebiliyor. Bu yüzden tavsiyeyle Bioderma Photoderm Aquafluide SPF 50+’yi denemeye karar verdim.

İlk kullandığım anda farkı hissettim. Su gibi hafif bir yapısı var ve yüze sürdüğünüzde mat bir bitiş sağlıyor. En sevdiğim özelliği ise “dry touch” formülü. Ciltte parlama bırakmıyor ve kat kat sürseniz bile tıkama hissi oluşturmuyor. Makyaj altına da harika oluyor.

Sivilce ya da komedon gibi bir olumsuzluk yaşamadım. Cilt tonunu hafifçe eşitleyen bir etkisi de var gibi geliyor bana. Yazın terleyince bile akma yapmaması bence çok önemli. Karma ve yağlı ciltliler için gönül rahatlığıyla öneririm.

Geçmişte ciddi akne tedavileri gördüm ve bu yüzden cildim hem hassas hem de leke oluşumuna çok açık. Dermatoloğumun önerisiyle Solante Acnes Tinted SPF 50+ kullanmaya başladım. Renkli yapıda olması ilk başta tereddüt ettirdi ama kullandıkça favorim haline geldi.

Kapatıcılığı hafif ama gün içinde cilt tonunu eşitleyip sağlıklı bir görünüm veriyor. Özellikle sabahları nemlendirici sonrası tek adımda hem koruma hem renk düzeltme sağladığı için pratik oldu. Ciltte sivilce ya da iritasyon yapmadı. Tersine yatıştırıcı etkisi bile var diyebilirim.

Ciltteki yağ dengesini bozmadan, gün boyu sabit kalan bir yapısı var. Ne kusma yapıyor ne de parlama. Güneş lekelerine karşı ciddi bir koruma sağlarken aynı zamanda gözenekleri tıkamaması benim için en büyük artısı oldu.

Arkadaşlar, yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok kıymetli tavsiyelerde bulunmuşsunuz. Belirttiğiniz ürünler arasından bir seçim yapıp, hem tatil öncesi hem de günlük hayat için kullanacağım. Herkese iyi forumlar dilerim.

Geri