Soru Güneşte Çok Kalan Saçlarım İp Gibi Oldu, Eski Hacmini Nasıl Geri Getiririm?

Yasemin Akay

Kayıtlı Üye
Normalde saçlarım kalın tellidir ama bu yaz resmen ip gibi inceldi! O kadar çok güneşte kaldım ki saç tellerim güçsüzleşti, sönük ve yıpranmış görünüyor. Eskiden tokamı takınca saçım dolu dolu dururdu, şimdi sanki yarısı gitmiş gibi hissediyorum. Bir de diplerden kopmaya başladı, tararken bile canım yanıyor. Saçlarını yaz aylarında kaybedip geri kazanan birisi varsa lütfen öneri versin, yoksa kışa kadar perukla gezeceğim!

Ah, yazın saç bakımı gerçekten ayrı bir dert! Benim de saçlarım eskiden daha kalındı, ama geçen yaz deniz ve güneşle birlikte sanki bir anda güçsüzleşti ve incecik oldu. Tararken bile canım yanıyordu. Saç uçlarım kurudu, diplerim yağlandı, bir türlü dengeyi tutturamadım. Şimdi her duş sonrası nemlendirici maskeler ve derinlemesine bakım yapan serumlar kullanmaya başladım. Bir de güneşe çıkmadan önce UV koruyucu sprey kullanıyorum, gerçekten fark yaratıyor.

Yaz boyunca her gün saçımı yıkamak istemesem de, saçıma iyi bakabilmek için şampuanı ve bakım ürünlerini değiştirdim. Hafif formüllerle saçımı temizlemeye çalışıyorum, çünkü ağır ürünler daha da kurutuyor. Eğer benzer bir deneyimin varsa, bir dermatologa başvurman da iyi olabilir, çünkü yazdan sonra saç dökülmesi ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Kışa kadar sabredemem diyorsan, saçı güçlendirecek takviyeler de almayı düşünebilirsin.

Geri