Soru Hava Değişimi Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yudum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yudum

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda hava koşullarındaki ani değişikliklerden dolayı saçlarımda belirgin bir dökülme fark etmeye başladım. Hava soğumaya başladı, sıcaklıklar değişti ve saçlarımın dökülme oranı arttı gibi hissediyorum. Bazen stresin etkisiyle olduğunu düşünüyorum ama hava değişimlerinin de etkisi olabilir mi diye merak ediyorum.

Birkaç gündür, özellikle sabahları saçlarımda daha fazla dökülme görüyorum. Hava soğudukça mı artıyor bu durum? Belki de kışa hazırlık aşamasındayız ama bu dökülme beni endişelendiriyor.

Sizin de başınıza böyle bir şey geldi mi? Hava değişimlerinin saç dökülmesine etkisi olduğunu düşünüyor musunuz? Deneyimlerinizi paylaşarak yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, ben de kışın hava soğuduğunda saç dökülmesinin arttığını fark ettim. Genelde hava değişikliklerine vücut tepki verir ve bu da saçları etkileyebilir. Özellikle sıcaklık değişimleri, kuru hava ve soğuk havanın saçı kurutup zayıflatması, dökülmeyi artırabiliyor. Benim için kışın daha fazla dikkat etmem gereken bir dönem oluyor. Ayrıca, stres de bu süreci kötüleştirebiliyor. Saçlarım da soğuk havada dökülüyor, ama bir nemlendirici şampuan ve bakım maskesiyle bu süreci biraz dengelemeyi başardım. Belki sen de saçını nemlendirici ürünlerle desteklersen, biraz daha iyi hissedebilirsin.

Kesinlikle hava değişimleri saç dökülmesini etkileyebiliyor! Özellikle kışa geçiş dönemi, soğuk havanın saçı kurutup kırılmasına yol açabiliyor. Benim de saçlarım bu dönemde daha fazla dökülüyor gibi hissediyorum. Özellikle sabahları daha belirgin oluyor. Bunu engellemek için sıcak suyla yıkamaktan kaçınıyorum ve saçımın nem dengesini korumaya çalışıyorum. Bunu başarmak için saçıma bakım yağları kullanıyorum, mesela argan yağı. Ayrıca stresin de saç dökülmesini artırdığını biliyorum, o yüzden biraz rahatlamaya çalışmak da iyi olabilir.

Geri