Soru İlk Dudak Dolgumdan Sonra Kendime Yabancılaştım mı? Ben mi Abartıyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elvan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elvan

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba, 29 yaşındayım ve sonunda uzun zamandır ertelediğim dudak dolgusu işlemini geçen hafta yaptırdım. Doktorum oldukça deneyimliydi ve doğallıktan yana olduğunu belirtmişti. İlk başta aynaya baktığımda, “Vay be, nihayet cesaret ettim” diye düşündüm ama zaman geçtikçe kendime biraz yabancılaştığımı fark ediyorum.

Özellikle sabah uyanınca aynaya ilk bakışım garip geliyor. Sanki başka bir yüz bana bakıyor. Etrafımdaki arkadaşlarım “çok yakışmış” dese de, ben hâlâ emin değilim. Bu duygu geçici mi, yoksa kendime ait bir parçamı kaybettim mi?

Sizce bu tarz hisler ilk dolgudan sonra normal mi? Aranızda bu duyguyu yaşayan ya da atlatan var mı? Lütfen bana biraz içimi rahatlatacak şeyler söyleyin…

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki… Ben de 32 yaşımda ilk dolgumdan sonra aynı şekilde hissetmiştim. Sanki biri gelip “yeni sen bu” demişti ama ben hâlâ eski beni arıyordum. Ama şunu söyleyebilirim: zaman geçtikçe yüzünle dolgu uyumlanıyor, o ilk "yabancılaşma" hissi azalıyor. Hatta bir süre sonra, “ya ben bunu neden daha önce yapmamışım” diyorsun. Bence birkaç hafta kendine zaman tanı. Ruhun, yeni aynadaki yansımana alışacaktır. 💗

Ben de geçen yıl yaptırdım ve seni okuyunca kendi ilk haftam geldi aklıma. Sabah uyanıp aynaya baktığımda “Bu ben değilim” demiştim, ama sonra fark ettim ki o his sadece alışkanlıktan. İnsan yıllarca aynı yüzle yaşayınca minik bir değişiklik bile büyük gelir. Bir de bence arkadaşlarının “çok yakışmış” demesi önemli bir şey. Dışarıdan nasıl göründüğümüzü bazen bizden daha net görüyorlar. Sakin ol, alışacaksın. Kendini kaybetmedin, sadece yeni bir sayfa açtın.

Bence bu duygular tamamen normal. İlk yaptırdığımda ben de “bu ne şimdi?” diye düşündüm. Çünkü dolgu fiziksel bir şey ama etkisi psikolojik. Aynaya baktığında, o minik değişiklik bile seni "ben kimim" sorgusuna itiyor. Ama iki hafta sonra yüz oturuyor, şişlik iniyor, sen de alışıyorsun. Şunu unutma: doğallıktan yana bir doktor seçmişsin, bu çok büyük bir artı. Kendine yüklenme, bedenin ve ruhun şu an sadece uyum sürecinde. Her şey yoluna girecek, gerçekten. 🌹

Geri