Soru İnce Telli Saçlarım Çok Sönük Duruyor, Nasıl Daha Hacimli Yapabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gizem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gizem

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, saçlarımla ilgili uzun zamandır çözüm bulamadığım bir sorunum var. İnce telli ve sönük saçlara sahibim ve ne yaparsam yapayım gün içinde hacmini kaybediyor, yapışık bir görüntü oluşuyor. Özellikle yağlanmaya da çok meyilli olduğu için sık sık yıkamak zorunda kalıyorum ama bunun da zararlı olduğunu söylüyorlar.

Denemediğim şey kalmadı gibi hissediyorum; hacim veren şampuanlar, şekillendirici spreyler, ters yıkama yöntemi… Ama hala istediğim gibi dolgun ve sağlıklı görünen saçlara sahip değilim. Kuaförde keratin veya botoks gibi işlemler işe yarar mı? Yoksa doğal yöntemlerle hacimli saçlara ulaşmak mümkün mü?

Benim gibi ince telli saçlara sahip olup da gerçekten işe yarayan bir bakım rutini bulan var mı? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim!

Merhaba! Benim de saçlarım ince telli ve çoğu zaman sönük, gerçekten çok zorlayıcı olabiliyor. Ne yaptıysam bir türlü hacim veremedim, ama bazı ürünler ve yöntemler gerçekten fark yarattı.

İlk olarak, hacim artırıcı şampuanlar bence bir başlangıç noktası. Ama şampuanın içeriği önemli, çünkü saçı kurutmak istemezsin. Kérastase Densifique ya da L’Oréal Professionnel Volume gibi hacim veren şampuanlar saçı ağırlaştırmadan hacim kazandırıyor. Ama bunların yanında, şampuan ve saç kremi arasındaki dengeyi de tutturmak lazım; çünkü fazla krem saçı sönükleştirebiliyor.

Saç maskeleri de çok önemli. Haftada bir ya da iki kez maskeyle bakım yapmayı deneyebilirsin. Wella SP Volume ya da Moroccanoil Volumizing Mask gibi ürünler gayet başarılı.

Ben de ters yıkama denedim, yani şampuanı önce uygulayıp kremi sonra sürdüm. Bu da bazı kişilerde hacim artırabiliyor ama saç tipine bağlı olarak değişiyor. Benim saçlarımda biraz daha hacim verdi ama yine de denemek iyi olabilir.

Tabii, keratin ya da botoks işlemleri kuaförde hacim sağlıyor, ama bir süre sonra ağırlaştırabiliyor. Ben de bir ara denedim ama doğal yöntemlerle devam etmek istedim. Deniz tuzu spreyi ya da hacim artırıcı spreyler kullanmak, saçı ağırlaştırmadan hacim katabiliyor. Ben Tigi Bed Head Small Talk kullanıyorum, gerçekten güzel hacim veriyor.

Bir diğer yöntemim de ters kurutma: Yani başımı aşağıya eğerek fön çekiyorum. Bu, daha hacimli bir görünüm elde etmemi sağladı. Fönü soğuk hava ile yapman da saçın hacmini artırıyor.

Bir de, saçımı sık sık yıkamıyorum. Eğer yağlanma sorunun varsa, kuru şampuan çok yardımcı oluyor. Böylece saçı her gün yıkamaktan kaçınabiliyorum.

İnce telli saçların hacmini artırmak gerçekten zaman alıyor ama sabırlı olursan doğru ürünlerle güzel sonuçlar alabilirsin. Denediğim birkaç şey işe yaradı ve umarım sen de faydasını görürsün!

Geri