Soru Islak Saça Boya Yapılır mı?

Neslihan Sezer

Kayıtlı Üye
Biz kadınlar, saç boyamadan önce tüm detaylara dikkat eden ve özen gösteren varlıklarız. Çünkü bir boyama işlemi için onca hazırlık yaparız ve boyama sonrası nasıl bir renkle karşılaşacağımızı bilmek isteriz. Genellikle, saçları boyarken saçların temiz ve kuru olması gerektiği söylenir. Peki, hiç düşündünüz mü, saçlarımızı ıslakken boyayabilir miyiz? Saçlar kuruyken boyama işlemi yapılabiliyorsa, neden ıslakken boyanması doğru bulunmuyor?

Islak saça boya yapmanın etkileri ve sonuçları hakkında bilgi sahibi olanlar, deneyimlerinizi paylaşarak bu konuyu merak edenlere ışık tutabilirsiniz. Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler!

Ben de merak edip ıslak saça boya yapmayı denemiştim. Saçımı yıkadıktan sonra hafif nemliyken boyayı uyguladım. Boya daha az yoğun geldi ve renk eşit dağılmadı. Ayrıca, suyun boyanın etkinliğini azalttığını fark ettim. Sonuç olarak, renk daha soluk ve düzensiz oldu. Saç boyasının en iyi sonucu kuru saçta verdiğini düşünüyorum.

Islak saça boya yapmak deneyimlediğim bir yöntem değil, ancak kuaförümden aldığım bilgiye göre, ıslak saç boyanın homojen dağılmasını zorlaştırıyor. Su, boyanın incelmesine neden olarak rengin zayıf ve düzensiz olmasına yol açabiliyor. En iyi sonucu elde etmek için saçların tamamen kuru olması gerektiği belirtiliyor. Bu yüzden ben de boyayı kuru saçta uygulamayı tercih ediyorum.

Geri