Soru Katlı Kadın Saç Kesimi Nasıl Yapılır?

Nezaket Demiral

Kayıtlı Üye
Eğitimimi tamamladıktan sonra kuaför yanında çalışmaya başladım. Ustamın yoğunluğundan dolayı bana pek vakit ayıramaması üzücü olsa da, cansız mankenler üzerinde saç kesimi pratiği yaparak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Hedefim Türkiye'nin tanınmış bir bayan kuaförü olmak. Bu doğrultuda, eğitim videoları izlemek ve seminerlere katılmak için gece gündüz çabalıyorum. Ustalık belgemi aldıktan sonra kendi dükkanımı açmayı hedef koydum kendime.

Başlıktaki sorudan da anlaşılacağı üzere bugün sizlerden kat vererek bir kadın saçı nasıl kesilir? Katlı saç kesimi yaparken dikkat etmem gereken teknikler nelerdir?

Açtığın konuya çok fazla hakim değilim ama senin gibi gelecek hayalleri kuran bir arkadaşa yardımcı olmak adına Google'da bir araştırma yaptım. Karşıma etkili olduğunu düşündüğüm bir eğitim videosu çıktı. Eğer zamanın varsa sende izle belki işine yarayacak bilgileri aktarıyor olabilirler. Baştan sona kadar izledikten sonra bende mi bayan kuaförü olsam mı diye düşündüm. 🤪

Katlı saç kesimi nasıl yapılıyormuş öğrenmek için hadi videoyu izlemeye koyulalım:

Bu işler genellikle pratik yaparak ve cesaret ederek öğrenilir. Demem o ki, aile üyelerinden birinin saçını kesmek için onlardan destek alabilirsin. Olmadı, arkadaş çevrendekilere de bu teklifi götürebilirsin. Tabii, makasına güveniyorsan bu adımları atmanı öneririm. Sonuçta, bugüne kadar eğitimleri tamamlayan onca usta var ama makas tutarken elleri titriyor. :)

Geri