Soru Keratin Bakımı Yaptıranlar Memnun mu? Fiyatına Değer mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Özlem

Kayıtlı Üye
Saçım çok yıprandı ve keratin bakımı yaptırmayı düşünüyorum. Daha önce yaptıranlar memnun kaldı mı? Fiyatlar nasıl ve gerçekten saçı toparlıyor mu?

İşlemi yaptırdıktan sonra saçta ağırlaşma ya da yağlanma gibi bir sorun yaşanıyor mu?

Ben de saçlarım aşırı yıprandığı için keratin bakımı yaptırmıştım. İlk yaptırdığımda gerçekten saçı toparladı, kırıkları görünmez hale getirdi ve daha sağlıklı bir görüntü verdi. Ama burada önemli olan kullanılan ürün ve işlemi yapan kişinin tecrübesi. Kaliteli bir keratin bakımı gerçekten işe yarıyor ama bazı kuaförler ucuz ve ağır kimyasallar içeren ürünler kullanabiliyor, bu da uzun vadede saçı daha kötü hale getirebilir. Fiyatlar değişken ama iyi bir bakım için 1500-3000 TL arası bir bütçe ayırmak gerekebilir.

Saçta ağırlaşma konusuna gelince, ilk birkaç yıkamada biraz daha düz ve yapışık bir his olabiliyor ama doğru şampuan ve bakım yaparsan sorun olmuyor. Sülfatsız şampuan şart!

Ben de 2 kez yaptırdım. İlkinde çok memnun kaldım, saçım resmen canlandı ama ikinci yaptırışımda kullanılan keratin mi farklıydı bilmiyorum, saçlarım bir süre sonra daha çabuk yağlanmaya başladı. Yani bu iş biraz da kullanılan ürüne ve saç yapına bağlı. Eğer ince telli saçların varsa ağırlaştırma yapabilir ama kalın telli ve çok yıpranmış saçlara gerçekten iyi geliyor.

Fiyatlar bölgeye göre değişiyor, büyük şehirlerde daha pahalı. Eğer yaptırmayı düşünüyorsan, işlem sonrası bakım ürünlerini de hesaba katmalısın çünkü sülfatsız şampuan şart ve onlar da biraz pahalı. Kısacası, doğru yerde ve doğru ürünle yaptırırsan pişman olmazsın ama her kuaföre de güvenme derim. 😊

Geri