Soru Kına Sonrası Saçlarım Eskisinden Daha Sert Oldu, Bu Normal mi?

Berivan Tonka

Kayıtlı Üye
Doğal ve sağlıklı bir yöntem diye saçlarıma kına yaktım ama beklediğim yumuşaklık yerine aşırı sert ve kuru bir saçla karşılaştım. Elimi saçlarıma attığımda sertleşmiş gibi hissediyorum. Normalde herkes kınanın saçı beslediğini, yumuşattığını söylüyor ama bende tam tersi oldu. Acaba yanlış bir şey mi yaptım? Ya da ilk yıkamada böyle olup sonra yumuşar mı? Daha önce deneyip bu sertliği yaşayan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim!

Ayy vallahi ben de ilk kez denediğimde aynı şey başıma gelmişti! Herkes “Kına saçı yumuşacık yapar, besler, parlar” diyordu, ben sürdüm, duruladım… ve sonuç: tel tel sertleşmiş, kupkuru saçlar! 😅 O yumuşaklık falan hiç yoktu. Resmen süpürge gibi hissediyordum dokununca.

Ama sonra öğrendim ki bu aslında çoğu kişide ilk yıkamadan sonra oluyormuş. Kına saçı biraz kurutur çünkü yapısal olarak proteini sarıyor gibi bir etkisi var. İlk birkaç gün saç biraz sert, şekilsiz ve mat durabilir. Ama birkaç yıkama sonra saçın kendi yağıyla dengeye geliyor ve o yumuşaklık, parlaklık zamanla oturuyor. Ben bol nemlendirici içerikli doğal bir saç maskesiyle toparlamıştım. Özellikle hindistancevizi yağı ya da zeytinyağlı maske iyi geliyor. Ama maske yaparken saçın ıslak olmamasına dikkat et, yoksa tam emilmiyor.

Yani özetle: yalnız değilsin, yanlış yapmamışsın, sadece biraz zaman gerekiyor. İlk seferde böyle olabiliyor ama sonrasında farkı anlayacaksın 🙏✨

Geri