Soru Kız Kıza Tatile Çıkıyoruz, Saç Bakımı İçin Ürün Önerilerinizi Bekliyoruz!

Hülya Bingöl

Kayıtlı Üye
Selam herkese,

Temmuz başı gibi kız kıza küçük bir Karadeniz turuna çıkıyoruz; Trabzon’dan başlayıp Rize ve Artvin’e kadar uzanacağız. Bol bol doğa yürüyüşü, yayla havası ve tabii ki bol nem bizi bekliyor. Deniz değil ama nemli hava saçları çok çabuk kabartıyor ve ağırlaştırıyor. Özellikle elektriklenme ve şekilsiz dalgalar en büyük sorunum.

Birkaç yıl önce böyle bir tatilden dönerken saçlarım resmen keçeye dönmüştü. Bu defa hazırlıklı gitmek istiyorum. Nemle baş eden, saçı kabartmadan toparlayan ürünler önerir misiniz? Durulanmayan bakım kremleri, saç spreyleri ya da doğal bazlı serumlar olabilir.

Saç tipimiz yine benzer: dalgalı, ince telli ve şekle girmeyi pek sevmiyor. Bir de bonus: pratik olması şart çünkü yaylada saç düzleştirme falan mümkün değil.

Kullandığınız işe yarayan ürünleri ya da doğal tarifleri paylaşırsanız çok mutlu oluruz! Şimdiden teşekkürler, dönüşte fotoğraflarla update de atarız belki!

Kızlar selam! Vallahi rotayı okuyunca içim kıpır kıpır oldu, Karadeniz’in yaylası da nemi de ayrı bela saç için ama bir o kadar da güzeldir oraların havası.

Benim saçlar da dalgalı ve ince telli, yazları tam bir kâbus oluyor. Geçen yaz gül suyu ve hindistan cevizi yağı karıştırıp sprey şişesine koydum, her gün sıktım saçıma. Hem mis gibi kokuyor hem elektriklenmeyi baya azaltıyor.

Bir de saçları gece örüp yatmak var ya, sabah bozulmamış dalgalarla uyanıyorsun, düzleştiriciye falan gerek kalmıyor. Yaylada elektrikle uğraşılmaz çünkü, tecrübeyle sabit!

Oyy bacılar, Karadeniz’e hoş geleceksiniz önceden söyleyeyim: nem bir yandan, sis bir yandan, saç maşası yaklaştırmazsınız kafanıza!

Benim kurtarıcım sheabutter içerikli bir leave-in krem, duştan sonra sürüyorum, şekle giriyor saç hemen. Bi de arada soğuk yeşil çay demleyip sprey gibi saça sıkıyorum, saç parlıyor, doğal doğal besleniyor.

Bence yanınıza alacağınız en iyi şey: sabır ve bol bol toka! Rüzgar da var, fönle inatlaşmayın hiç, doğallık en güzelidir.

Geldinizde yaylaya da uğrayın, biz de çay demleriz size!

Kızlar selam! Vallahi rotayı okuyunca içim kıpır kıpır oldu, Karadeniz’in yaylası da nemi de ayrı bela saç için ama bir o kadar da güzeldir oraların havası.

Benim saçlar da dalgalı ve ince telli, yazları tam bir kâbus oluyor. Geçen yaz gül suyu ve hindistan cevizi yağı karıştırıp sprey şişesine koydum, her gün sıktım saçıma. Hem mis gibi kokuyor hem elektriklenmeyi baya azaltıyor.

Bir de saçları gece örüp yatmak var ya, sabah bozulmamış dalgalarla uyanıyorsun, düzleştiriciye falan gerek kalmıyor. Yaylada elektrikle uğraşılmaz çünkü, tecrübeyle sabit!
Oyy bacılar, Karadeniz’e hoş geleceksiniz önceden söyleyeyim: nem bir yandan, sis bir yandan, saç maşası yaklaştırmazsınız kafanıza!

Benim kurtarıcım sheabutter içerikli bir leave-in krem, duştan sonra sürüyorum, şekle giriyor saç hemen. Bi de arada soğuk yeşil çay demleyip sprey gibi saça sıkıyorum, saç parlıyor, doğal doğal besleniyor.

Bence yanınıza alacağınız en iyi şey: sabır ve bol bol toka! Rüzgar da var, fönle inatlaşmayın hiç, doğallık en güzelidir.

Geldinizde yaylaya da uğrayın, biz de çay demleriz size!
Kızlar, hepinizin güzel ve içten yorumları için gerçekten çok teşekkür ederim! Bu kadar hızlı ve samimi dönüşler alacağımı hiç beklemiyordum, çok mutlu oldum. Söylediklerinizi tek tek not aldım, hepsini dikkate alacağım. İçlerinden saç yapımıza ve tatil koşullarımıza en uygun olanları seçip elimizden geldiğince saçımızın sağlığını ve direncini korumaya çalışacağız.

Tatilde hem eğlenip hem de bakım rutinimizi aksatmamaya niyetliyiz, sayenizde daha hazırlıklı hissediyorum. İyi ki varsınız, kendinize çok iyi bakın canlarım! Tatil dönüşü gelişmeleri yine yazarım, belki birkaç fotoğraf da eklerim.

Sevgiler, kocaman sarılıyorum! ❤🫶🏽

Geri