Soru Lavanta Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nermin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nermin

Kayıtlı Üye
Bir süredir lavanta yağı hakkında araştırmalar yapıyorum ve saçıma nasıl uygulayacağımı öğrenmek istiyorum. Lavanta yağının saç dökülmesini engelleme ve saç büyümesini destekleme gibi faydaları olduğu söyleniyor, ancak doğru şekilde kullanmak önemli.

Lavanta yağını saç diplerine doğrudan mı uygulamalıyım yoksa bir taşıyıcı yağla karıştırmak mı daha iyi olur? Maskeye eklemek de seçeneklerden biri, ama bu şekilde nasıl daha etkili olur? Uygulama sonrası ne kadar beklemeliyim? 20-30 dakika yeterli mi yoksa daha uzun süre bırakmak mı faydalı olur?

Lavanta yağı kullananlar, özellikle saç dökülmesiyle mücadele edenler, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!

Lavanta yağını ben yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve gerçekten saç dökülmemde fark edilir bir azalma oldu. Ama uygulama şekli çok önemli, ben de senin gibi başta tam emin değildim.

Öncelikle, kesinlikle taşıyıcı yağla karıştırmanı öneririm. Lavanta yağı da tıpkı biberiye yağı gibi uçucu ve saf haliyle cilde sürmek tahrişe sebep olabilir. Ben genelde 1 yemek kaşığı tatlı badem yağına 5 damla lavanta yağı ekliyorum. Zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı da olur, hepsi saç için çok faydalı.

Karışımı saç diplerime masaj yaparak uyguluyorum. Bu kısmı atlama çünkü masaj, yağı saç köklerine iyice yediriyor ve kan dolaşımını artırarak etkisini güçlendiriyor. Masaj sonrası saçımı topuz yapıp yaklaşık 45 dakika kadar bekletiyorum. Bazen gece bırakıp sabah yıkadığım da oluyor ama bu, saç yapısına göre değişebilir. İlk denemelerde kısa süreyle başlayıp gözlemlemek iyi olur.

Maskeye eklemek de etkili olabilir, özellikle nem maskelerine. Birkaç damla lavanta yağı hem güzel kokmasını sağlıyor hem de saç derisini rahatlatıyor. Ben haftada 1-2 kez bu şekilde uyguluyorum ve ciddi fark gördüm. Özellikle stres kaynaklı dökülmem vardı, lavanta yağı hem kokusuyla rahatlatıyor hem de saç derime iyi geliyor.

Denemeye değer, ama düzenli kullanım şart. Umarım sen de iyi sonuç alırsın! Deneyince mutlaka geri dönüş yap, merak ederim! :)

Geri