Soru Lazer Epilasyon Sonrası Spor Yapmak Ne Kadar Süreyle Yasak?

Ceylan

Kayıtlı Üye
Selam herkese. Bugün bacak, koltuk altı ve sırt bölgeme diode lazer epilasyon yaptırdım. Uygulama yaklaşık 40 dakika sürdü ve cildimde şu an çok hafif bir kızarıklık var. İlk kez lazer deneyimi yaşadığım için sonrasında neler yapıp yapamayacağım konusunda kafamda soru işaretleri oluştu.

Normalde haftada 3 gün spor yapıyorum ve bugüne denk geldiği için akşam ter atmak istiyordum ama lazer sonrası cildin hassaslaştığını bildiğim için çekiniyorum. Özellikle terleme, sürtünme ve sıcak duş gibi faktörlerin ciltte tahrişe ya da lekelenmeye yol açabileceğini duymuştum. Doktor kısa bilgi verdi ama tam olarak spor konusuna değinmedi.

Bu işlemi düzenli yaptıranlardan öğrenmek istiyorum: lazer sonrası spora kaç gün ara vermek gerekiyor? Aynı gün düşük tempolu yürüyüş bile zararlı olabilir mi? Vücudu zorlamadan yapılan egzersizlerde bile risk varsa, o süreyi dikkatle geçirmem gerekiyor.

Canım geçmiş olsun, ben de geçen yıl full vücut diode lazer sürecine başladım, ilk seansta aynı şeyleri ben de düşündüm. Doktorum işlem sonrası en az 24 saat spor yapmamamı, özellikle terlemememi önermişti. Çünkü terleme cildi tahriş edebiliyor, hassas bölgelerde kızarıklık ya da sivilceye dönüşebiliyor. O gün yerine yoga gibi düşük tempolu şeyler bile yapmamıştım açıkçası. İlk 48 saat sıcak duş ve kese-peeling de yasak, sadece ılık suyla kısa duş almanı öneririm. Cildin yatışsın, sonra kaldığın yerden devam!

Selam, ben de düzenli spor yapan biriyim ve lazer sürecine başlarken aynı endişeleri yaşadım. İlk seansımdan sonra hemen spor salonuna gitmek istedim ama hocam net şekilde “terlemek yok!” dedi. Çünkü lazer sonrası gözenekler açık oluyor ve ter bakteriyi içeri taşıyabiliyor. İlk gün kesin dinlen, ikinci gün sabah yürüyüş gibi hafif bir aktivite yapabilirsin ama sürtünmeye dikkat et. Özellikle sırt bölgesi için tişörtün dikiş yerleri bile tahrişe yol açabilir. Nemlendirici kullanmayı da ihmal etme, aloe vera içerikli olanlar cildi çok rahatlatıyor.

Geri