Liposuction Sonrası Gerçekten Şekil Değişti mi? 4. Ay Değerlendirmem

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beste

Kayıtlı Üye
Selam, 4 ay önce karın ve bel bölgesinden liposuction yaptırdım. Kilo sorunum yoktu ama bölgesel yağlar asla gitmiyordu. İşlem sonrası ilk hafta şişlik ve morarma oldu. Korseyi gece gündüz çıkarmadan 6 hafta boyunca kullandım.

İlk 1 ayda fark azdı ama 2. aydan itibaren forma girdiğimi hissettim. Özellikle bel hattım netleşti, vücut kontürüm daha orantılı görünüyor. Giysiler üzerimde çok daha düzgün duruyor. Duruşum bile değişti diyebilirim.

Şu an 4. aydayım ve kalıcılığın devam etmesi için beslenmeye dikkat ediyorum. Sporla destekleyince sonuç çok daha iyi oldu. Liposuction geçirenlere sormak istiyorum: Bir yıl sonra bile o ilk fark devam ediyor mu?

Canım çok benzer süreçler yaşamışız! Ben de 1 yıl önce bel ve karın liposu yaptırdım, başlarda “acaba değer mi?” diyordum ama şu an aynaya bakınca diyorum ki iyi ki yapmışım. İlk 2 ay zaten adaptasyon süreciydi, ama 4. aydan sonra asıl şekillenme başladı.

Şu an bir yıl oldu, hâlâ kıyafetler üzerimde şahane duruyor. Tabii ben de senin gibi beslenmeye dikkat ettim ve hafif pilatesle destekledim. O fark kalıcı oluyor ama yeniden kilo alırsan aynı bölgeler dolabilir, o yüzden rutin önemli. Kısaca: ilk halin korunuyor ama sen de katkı sağlamalısın.

Ben 10 ay önce yaptırdım, sana moral olur diye yazıyorum: hâlâ o “fit ve ince” görüntü devam ediyor. Özellikle bel çevresi çok inatçıydı bende, şimdi incelik kalıcı gibi. Ama şöyle bir şey var, işlem tek başına yeterli değil, yani “yaptırdım bitti” mantığı işlemiyor.

Ben işlemi Şişli’de yaptırmıştım, doktorum en başta “bu işlem yeni bir başlangıçtır” demişti, çok doğruymuş. Şimdi daha bilinçliyim; ne yediğime dikkat ediyorum, su tüketimim arttı, haftada 2 yürüyüş bile fark ettiriyor. Disiplinle devam edersen 1 yıl sonra bile ilk günkü etki yerinde kalıyor.

Geri