Soru Makyaj Yapmak İçin Kaç Gün Beklediniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Medine
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Medine

Kayıtlı Üye
Önümüzdeki hafta nişanım var ve bu hafta Dermapen yaptırdım çünkü cildim tazelenmiş dursun istedim. Fakat işlem sonrası 2 gün yüzüm çok hassastı, şimdi ise görünürde bir sorun yok ama doktorum 7 gün boyunca makyajdan uzak durmamı söyledi.

Açıkçası bu kadar beklersem nişanda makyaj yapamayacağım. Hafif BB krem bile zararlı olur mu?

Ciltte görünür bir tahriş kalmadı ama derinlerde hala iyileşme sürüyor olabilir.

👉 Siz makyaj için kaç gün beklediniz? Özellikle özel günlerde nasıl bir çözüm buldunuz?

Aynı durumda kalmıştım, ben de Dermapen’i düğünden 1 hafta önce yaptırdım çünkü “ışıl ışıl bir ciltle” makyajım daha güzel oturur diye düşündüm. Ama işin aslı öyle değilmiş… Doktorum “en az 7 gün bekle” dediğinde hafife almıştım. 5. gün özel bir yemeğe gitmem gerekti, sadece BB krem sürdüm ama o gece cildim yanmaya başladı ve sabaha kadar hafif kabartılar çıktı.

Görünürde kızarıklık olmasa da, doktorun dediği gibi cilt altta hâlâ iyileşmeye çalışıyor. O yüzden üstüne fondöten ya da BB krem sürünce, gözeneklerin tıkanması veya bariyerin bozulması çok kolay oluyormuş.

Ben nişan günümde şöyle yaptım: makyaj sanatçısına sadece göz ve dudak bölgesinde çalışmasını, cilt içinse renkli nemlendirici yerine ışıltı veren serum ve nemlendirici kullanmasını söyledim. Hafif bir highlighter ve nemli bitişli ürünlerle çok doğal ama sağlıklı bir görüntü yakaladım. Fotoğraflarda hiç sırıtmadı. Sen de “makyajsız ama sağlıklı” görünüm hedeflersen üzülmezsin. 1 haftalık riski almak yerine cilt sağlığını önceliğe al derim.

Ben de erkek olduğum için düğün öncesi Dermapen yaptırdım ve “makyaj” derdim yoktu ama cildin verdiği tepkiler konusunda çok benzer şeyler yaşadım. İlk 2 gün kırmızıydı, sonra toparlandı ama 6. gün bile duş sonrası yüzümde aşırı hassasiyet oluyordu. Bu da demek oluyor ki görünmesen bile deri hâlâ çalışıyor.

Nişan gibi özel bir gün için yapılabilecek en iyi şey, cildi nemle şişirmek ve sağlıklı göstermek. Eşim de kendi nişanında Dermapen sonrası makyaj sanatçısının elinde su bazlı bir serum ve hafif ışıltılı nemlendiriciyle müthiş bir sonuç aldı. Highlighter’ı cildin belirli yerlerine parmakla hafifçe uyguladılar. Ne fondöten ne pudra... Ama cilt canlı ve pürüzsüz duruyordu.

Risk almaktansa, “ışıltılı cilt makyajsız da etkileyici olabilir” bakışını denemeni öneririm. Nişanda fotoğraflar önemli ama tahriş olmuş bir cilt makyaj altında asla iyi görünmüyor.

Geri