Soru Meme Estetiğinden Sonra Kas Altı Yerleşimde İlk Aya Özel Zorluklar Yaşadınız mı?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Merhaba, 2 hafta önce silikon protezle kas altı göğüs büyütme ameliyatı oldum. Şu anda kollarımı tam kaldıramıyorum ve özellikle gece yatarken sırtüstü pozisyonda sabit kalmak çok zor geliyor. Doktorum bunun normal olduğunu söyledi ama yine de bu süreç beni biraz zorluyor.

İlk haftadan sonra şişlikler azaldı ama kaslar hâlâ zaman zaman geriliyor gibi. Özellikle sabah uyanınca göğüslerimde gerginlik hissi oluyor. İşe dönmem gerektiği için bu durum gün içinde de beni kısıtlıyor.

Kas altı uygulama yaptıranlar özellikle ilk 1 ay içinde bu tarz zorluklar yaşadı mı? Günlük yaşamınıza ne zaman tam olarak dönebildiniz?

Canım çok tanıdık geldi yazdıkların, ben de 3 hafta önce kas altı protezle göğüs büyütme ameliyatı oldum. İlk 2 hafta gerçekten kolları kaldırmak, üst raflardan bir şey almak imkansızdı resmen. Gece yatışları ise ayrı kabustu, hep sırtüstü ve yastıklarla destekleyerek uyudum.

3. haftada yavaş yavaş hareket kabiliyetim geri geldi, ama hâlâ dikkat ediyorum. Özellikle sabahları o gerginlik hissi çok normal, doktorum kasların yeni şekle alışma süreci olduğunu söylemişti.

İşe dönmeyi 18. günden sonra başarabildim ama masa başı çalışıyorum. Fiziksel hareket gerektiren bir işin varsa 1 ayı gözden çıkarmanı öneririm. Sabırlı ol, çok daha rahat olacaksın.

Aynı süreci birebir yaşadım diyebilirim. İlk 1 hafta boyunca kollarımı yukarı kaldırmak yerine hep dirsekten yardım alarak iş yapmaya çalıştım. Yatış konusu bende de çok zorlayıcıydı, uyuyamadan sabahı ettiğim günler oldu. Ama inan bana, 4. haftadan sonra vücut alışıyor, sabah o kas gerginliği yavaş yavaş azalıyor.

Kas altı uygulama biraz daha zor bir iyileşme süreci gerektiriyor ama sonucu da daha doğal oluyor. Günlük yaşama dönüş için 1 ay bence kritik eşik. 1 aydan sonra hem fiziksel hem ruhsal olarak çok daha iyi hissedeceksin. Az kaldı, pes etme!

Geri