Ben de uzun süre doğru kuaförü bulmakta çok zorlandım. Saçım ince telli ve hassas, birkaç kötü deneyim sonrası resmen işlem yaptırmaya korkar olmuştum. Geçen yıl arkadaşımın tavsiyesiyle
Beyond Hair Kuaför'e gittim ve gerçekten memnun kaldım.
Öncelikle, ilk defa bir kuaförde renk danışmanlığı adı altında bu kadar detaylı bir ön görüşme yaşadım. Cilt tonum, göz rengim ve hatta günlük makyaj alışkanlıklarıma kadar sorarak bana uygun tonları önerdiler. Kaliteli boya kullandıklarını söylediler (Wella kullanıyorlardı o dönem) ve işlem öncesi saç koruyucu bakım da yaptılar.
Ben küllü kumral gibi soğuk ton istemiştim, ama saçımda sıcak alt tonlar olduğu için zamanla turunculaşma olmasın diye buna göre önlem aldılar. Boya sonrası saçımın dokusu bozulmadı, hatta yumuşacık kaldı. En sevdiğim kısım da buydu zaten.
Fiyatlara gelince, çok ucuz değil ama uçuk da değil. 2024 sonunda tam boya + bakım için 4500 TL civarı ödemiştim. Balyaj ya da ombre gibi işlemler biraz daha pahalı olabilir ama buna değer diyebilirim çünkü hem saçını koruyorlar hem de renkler tam istediğin gibi çıkıyor.
Kesinlikle önce bir danışmaya gitmeni öneririm, çünkü ne yapacaklarını çok açık anlatıyorlar ve seni riske atmıyorlar.