Soru Perma & Brezilya Fönü Yaptıranlar Tavsiye Eder mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pakize
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pakize

Kayıtlı Üye
Uzun süre kalıcı dalgalı veya düz saç isteyenler için perma ya da Brezilya fönü yaptıran var mı? Gerçekten işe yarıyor mu?

Fiyatlar ne civarda ve memnun kaldığınız İstanbul’da bir yer var mı? İşlem saçı çok yıpratıyor mu?

Ben yaklaşık 1 yıl önce Brezilya fönü yaptırdım. Saçlarım dalgalı ve kabarıktı, düz ve daha kolay şekil almasını istediğim için denedim. Gerçekten ilk yaptırdığımda sonuç harikaydı, dümdüz ve parlak oldu. Ama 4-5 ay sonra etkisi azalmaya başladı, kökten çıkan saçlar eski haline dönüyor. İşlemi keratin bazlı ürünlerle yapan bir yerde yaptırırsanız saça çok zarar vermiyor, ama içinde fazla kimyasal olanlar zamanla kurutabiliyor. Fiyat olarak 4.000-6.000 TL civarında değişiyor (İstanbul’da semte göre fark ediyor). Ben Beşiktaş’ta bir kuaförde yaptırmıştım, memnun kaldım ama düzenli bakım gerektiriyor.

Ben de geçen sene perma yaptırdım çünkü saçlarım çok düz ve hacimsizdi. Kalın bigudilerle yapıldığı için doğal dalgalar oldu ama ilk 2 ay çok güzelken 3. aydan sonra bazı yerler açılmaya başladı, dalgalar biraz bozuldu. Yıpranma konusuna gelirsek, eğer saçın zaten işlem görmüşse (boya vs.) perma biraz yıpratıyor, çünkü kimyasal bir işlem. Saç bakımına dikkat etmek gerekiyor. Fiyatlar 3.000-5.000 TL arasında değişiyor. Ben Kadıköy’de bir kuaförde yaptırdım, fena değildi ama tekrar yaptırır mıyım emin değilim. Eğer çok dayanıklı bir şey arıyorsan perma biraz riskli olabilir, çünkü her saç tipi farklı tepki veriyor.

Geri